Cele mai citite
 


Traian Băsescu despre reducerea CAS: Nu cred că este posibilă anul acesta
luni, 9 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că nu crede că este posibilă în acest an reducerea contribuţiilor la asigurările sociale, în contextul în care "şi aşa fondurile sunt deficitare".
"Vă pot spune o părere personală şi sinceră - şi acum nu înjuraţi aducătorii veştii rele. Nu cred că este posibilă (reducerea CAS - n.r.) anul acesta. Dacă putem susţine câteva luni reducerea de CAS, anul acesta - este evident că o putem face -, marea problemă este ce facem în 2012, când trebuie să venim şi cu deficitul la 3% ESA, respectiv 2,5% pe cash. Deci trebuie să sărim de la 4,4% la 2,5%. De unde completăm diferenţa asta pentru plata pensiilor şi a salariilor? Şi aşa fondurile sunt deficitare, aducem bani de-acasă şi la sănătate, şi la pensii, şi la somaj", a afirmat preşedintele Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Băsescu a mai spus că nu a discutat subiectul reducerii CAS cu reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, pe care i-a primit, sâmbătă, la Palatul Cotroceni. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Susţin fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor de dinainte de reduceri Preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţine fără rezerve revenirea la salariile bugetarilor dinaintea reducerii aplicate în 2010.
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Traian Băsescu: La Consiliul European România a fost prezentată pe locul al treilea la consolidare bugetară Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a fost prezentată la reuniunea extraordinară a Consiliului European ca fiind pe locul al treilea în Uniunea Europeană din punct de vedere al efortului de consolidare bugetară, ceea ce i-a permis să negocieze credibil.
Traian Băsescu spune că în sistemul actual de sănătate 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat vineri seară decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie, iar românii...
Traian Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.