Cele mai citite
 


Aproape 30.000 de persoane mor anual în Germania din cauza infecţiilor spitaliceşti
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30.000 de persoane mor în fiecare an în Germania din cauza infecţiilor contactate în spitale, de două ori mai mult decât estimările anterioare, potrivit unui număr de trei organizaţii medicale, relatează site-ul thelocal.de.
Cotidianul Bild scrie de un raport înaintat unei comisii parlamentare de către trei organizaţii principale medicale care concluzionează că estimările anterioare din anii '90 privind incidenţa infecţiilor spitaliceşti, precum cea cu stafilococ, sunt depăşite.

Raportul a fost realizat de Societatea germană pentru igiena în spitale, Societatea pentru igienă, medicina mediului şi medicină preventivă şi Asociaţia federală a medicilor din serviciile de sănătate publică.

Analiza a fost înaintată comisiei de sănătate din parlamentul federal, Bundestag, care organizează audieri, luni, asupra unor posibile legi de îmbunătăţire a igienei în spitale.

Raportul concluzionează că estimările anterioare, rezultate în urma unei analize realizate în anii '90, au fost optimiste. Datele precedente nu luau în considerare numărul mare de cazuri de infecţii neînregistrate şi trebuie ca acestea să fie revizuite în creştere, se precizează în noul raport.

Potrivit estimărilor anterioare, numărul cazurilor de infecţii pe an ar fi fost între 400.000 şi 600.000, însă noul raport susţine că trebuie luate în considerare 'un număr minim de 700.000 de cazuri' pe an.

Estimarea privind decesele apărute într-un an din cauza infecţiilor contractate în spitale (între 7.500 şi 15.000) trebuie de asemenea revizuite în creştere. Noua estimare este de 'aproape 30.000 de cazuri fatale' pe an, se mai arată în raport.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
Mehedinţi: Incidenţa infecţiilor respiratorii acute, în creştere Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii a crescut săptămâna trecută cu 1,95 % faţă de săptămâna 14-20 februarie, a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Guvernul britanic va publica săptămânal numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti Numărul de cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu organisme rezistente la antibiotice vor fi publicate pentru prima dată online săptămânal, în Marea Britanie, într-un efort de a condamna spitalele care nu reuşesc să aibă grijă de pacienţii lor, scrie cotidianul britanic Daily Mail.
Suceava: Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza noii infecţii cu stafilococ auriu Conducerea spitalului municipal Rădăuţi a decis prelungirea măsurii de suspendare a activităţii în maternitate, pentru luni şi marţi, din cauza noului episod de infecţie nosocomială cu stafilococ auriu în urma căruia s-au îmbolnăvit nouă bebeluşi, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava...
Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ (ministru) Numărul cazurilor noi de infecţii cu bacteria E.coli scade semnificativ, a afirmat miercuri ministrul german al sănătăţii Daniel Bahr, relatează Reuters şi AP.
Numărul cazurilor de cancer cauzat de papillomavirus a crescut în SUA Numărul cazurilor de cancer asociat cu papilomavirus uman (HPV), în special cu transmitere sexuală, a crescut în SUA ajungând aproape la 39.000 de cazuri pe an în perioada 2008-2012, conform celor mai recente estimări federale, informează agenţia France Presse (AFP).