Cele mai citite
 


Belgia: o ţigancă cu cetăţenie română va plăti 2.800 euro pentru fals în acuzaţii la adresa unor poliţişti
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O ţigancă cu cetăţenie română, prinsă la cerşit în Bruxelles, va fi obligată la plata a aproape 2.800 de euro pentru fals în acuzaţii contra a şase poliţişti, o premieră în Belgia, după ce femeia declarase în faţa anchetatorilor că a suferit un avort spontan din cauza violenţelor la care a fost supusă de poliţiştii respectivi, notează luni cotidianul La Derniere Heure.
Femeia de origine romă, Nicoleta P., fusese interpelată la 23 noiembrie 2009 în Gara de Nord din Bruxelles, unde se ocupa cu cerşitul. Ea i-a acuzat pe poliţişti că a pierdut sarcina din cauza violenţelor contra ei şi s-a constituit parte civilă în faţa judecătoarei de instrucţie Sophie Huguet.
Cei şase poliţişti ai poliţiei federale a căilor ferate belgiene, între care două femei, au fost găsiţi nevinovaţi, iar reclamanta va plăti în total suma de 2.792,63 euro, justiţia ajungând la concluzia că femeia a inventat întreaga poveste.
Nicoleta P. declarase că avortul a survenit în urma faptului că unul dintre poliţişti ar fi lovit-o la mâna stângă, or în urma controlului nu s-a constatat prezenţa vreunui hematom pe corpul femeii şi în niciun caz la mâna stângă a femeii. Examenul ginecologic a confirmat că femeia a suferit un avort, dar medicul legist a insistat asupra faptului că este imposibil medical de stabilit data avortului sau motivele acestuia.
Medicii închisorii pentru femei Berkendael şi de la spitalul Saint-Pierre din Bruxelles au precizat că femeia nu s-a plâns niciodată că ar fi fost ţinta violenţelor poliţiştilor.
În plus, s-a constatat că femeia nu vorbeşte şi nu înţelege limba franceză, ceea ce vine în contradicţie cu declaraţiile date de ea în faţa anchetatorilor belgieni. Aceştia au mai descoperit că femeia s-a sustras executării unei condamnări anterioare pentru furt.
Sindicatele poliţiştilor din Belgia au denunţat în numeroase rânduri uşurinţa cu care aceştia cad victime unor acuzaţii fanteziste, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Greţurile matinale au rol benefic în sarcină putând preveni riscul de avort spontan (studiu) Greţurile matinale şi vărsăturile, în cazul femeilor gravide, au fost asociate cu un risc mai mic de avort spontan, potrivit unui studiu publicat luni, informează AFP.
Poliţişti răniţi şi arestări în urma protestelor din Polonia împotriva avortului Varşovia, 4 oct /Agerpres/- În mai multe oraşe poloneze s-au înregistrat luni seară confruntări între forţele de ordine şi manifestanţii care au protestat împotriva interzicerii avortului, şapte persoane fiind arestate. Trei poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi, relatează agenţia EFE.
Polonia: Manifestaţie în negru împotriva interzicerii totale a avortului Mii de persoane îmbrăcate în negru au manifestat sâmbătă în faţa Parlamentului din Polonia împotriva unei legi are interzice avortul în această ţară condusă de dreapta conservatoare catolică şi a cărei legislaţie era deja printre cele mai restrictive din Europa, a transmis AFP.
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
SUA: Vot simbolic asupra unei legi care interzice avortul după a 20-a săptămână de sarcină Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat marţi, într-un vot simbolic, o lege care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni de sarcină, unul din cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii, transmite AFP.