Cele mai citite
 


Cluj: Peste 400 de aparate de monitorizare a sugarilor cu apnee în somn, donate unor spitale din ţară
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de seturi de echipament de monitorizare a sugarilor cu apnee în somn au fost donate şi vor funcţiona în 80 de spitale de pediatrie şi secţii de neonatologie din ţară.
Aparatura are o valoare de 30.000 de dolari, iar specialiştii au explicat că sunt utile pentru supravegherea tulburărilor de respiraţie la nou-născuţi.
''Fiecare echipament constă dintr-o saltea pe care este plasat sugarul şi care, în momentul în care acesta nu respiră mai mult de 20 de secunde, declanşează o alarmă sonoră'', a explicat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, Călin Lazăr.
Medicul a precizat că aparatura, donată de Rotary Club International, nu necesită o întreţinere specială şi funcţionează pe bază de baterii.
Un asemenea echipament, care costă 70 de dolari, poate fi achiziţionat sau împrumutat de la spital şi de părinţi, pentru cazul acelor copii care au tulburări de somn. Aparatul poate fi însoţit şi de un CD care conţine informaţia necesară pentru a-i învăţa pe părinţi ce să facă.
''CD-ul este util şi îi învaţă pe părinţi că micuţilor trebuie să le fie făcute compresiuni cardiace, să le fie insuflat aer, până vine ambulanţa, care le acordă ajutorul medical calificat'', a spus Călin Lazăr.
În România nu există date suficiente pentru a se putea spune clar care este situaţia sugarilor care suferă de apnee în somn. AGERPRES/(A - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Specialiştii în somnologie cred că o treime dintre accidentele rutiere sunt provocate de tulburările de somn Specialiştii în somnologie de la Spitalul de Pneumoftiziologie ''Leon Daniello'' din Cluj apreciază că o treime dintre accidentele de maşină ar putea fi provocate de o afecţiune a şoferilor numită apnee obstructivă în somn.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Ziua Mondială a Somnului marcată sub deviza 'Dormi bine, creşti sănătos' Cluj-Napoca, 18 mar /Agerpres/ - Societatea Română de Pneumologie marchează, vineri, Ziua Mondială a Somnului, sub deviza 'Dormi bine, creşti sănătos'.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.