Cele mai citite
 


Constanţa: Bătrâna cu grave escare de la Băneasa, transferată inutil în judeţul Vaslui, a murit la Spitalul Judeţean
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienta în vârstă de 67 de ani cu grave escare spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit în urma unui stop cardio-respirator.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, luni, că bătrâna fusese mutată de la Secţia Chirurgie Plastică la Secţia de Terapie Intensivă a SCJU, în urma înrăutăţirii stării ei de sănătate, şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a suferit un stop cardio-respirator care nu ar avea legătură cu escarele de pe corpul acesteia.
''Măsurile de resuscitare şi echilibrare luate de cadrele medicale au fost zadarnice'', a menţionat directorul medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa.
La începutul lunii aprilie, bătrâna a fost transferată de la Băneasa, împreună cu mai mulţi pacienţi cu boli psihice cronice, la un spital din judeţul Vaslui, unitate unde nu a fost însă primită, medicii vasluieni susţinând că aceasta nu suferea de boli neurologice.
Femeia a fost iarăşi adusă în judeţul Constanţa şi internată la Spitalul Judeţean, fiul acesteia refuzând să-şi îngrijească mama la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale.
Bătrâna a fost internată în urmă cu aproape 3 ani la Centrul de sănătate Băneasa, după ce suferise un accident vascular cerebral, ea având mai multe probleme medicale, printre care şi diabet.
Cazul femeii a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după ce s-a aflat despre grava stare de sănătate a acesteia, atunci când s-a dispus transferarea pacienţilor la alte spitale din ţară odată cu desfiinţarea Centrului de sănătate Băneasa.
Conform directorului DSP Constanţa, medicii de la Băneasa ''au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater''. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanţa Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pacienta care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa nu suferea de o boală psihiatrică ci avea o problemă cauzată de un accident vascular, adăugând că urmează să primească un raport în cursul zilei de luni referitor...
Constanţa: Bătrâna cu grave escare trebuie trasferată de la Spitalul Judeţean, susţine directorul unităţii medicale Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că intenţionează să găsească o soluţie, împreună cu autorităţile locale, astfel ca bătrâna de 67 de ani, spitalizată cu grave escare la unitatea medicală pe care o reprezintă, să poată...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Vaslui: Pacienţi infectaţi cu bacteria Klebsiella la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Mai multe cazuri de infecţii cu bacteria Klebsiella multirezistentă au fost raportate în ultimele săptămâni la nivelul Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad. O parte dintre bolnavi ajung în Secţia de Terapie Intensivă având deja bacteria bacteria respectivă, însă este luată în calcul şi varianta...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...