Cele mai citite
 


Cseke Attila: Garantez că următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple pe sănătate de la Camera Deputaţilor, că şi următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat, întrucât domeniul sanitar este "greu, rigid şi conservator uneori".
"Este un domeniu extraordinar de greu de gestionat şi unul - aş spune - rigid, conservator uneori. Îmi exprim convingerea că trebuie cumva şi este convingerea noastră a politicienilor, a tuturor, de a găsi un moment în care să convenim că toţi trebuie să privim acest sistem sanitar ca unul prioritar", a spus Cseke Attila.
El a precizat că va rămâne un puternic susţinător al descentralizării.
"Vă mulţumesc pentru climatul de dezbatere pe care l-am avut astăzi, un climat deschis şi care totuşi a fost caracterizat de un anumit echilibru. Domeniul sănătăţii este un domeniu foarte important, pentru că vorbim despre fiecare cetăţean al acestei ţări, chiar şi despre noi înşine ca parlamentari, pentru că în orice moment putem să fim nevoiţi să apelăm la acest sistem sanitar", a mai spus demnitarul, la finalul dezbaterii moţiunii simple.
Camera Deputaţilor a dezbătut, luni după amiază, moţiunea simplă intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu". La dezbateri au fost prezenţi 201 deputaţi din totalul de 332. Textul moţiunii a fost citit de deputatul social-democrat Rodica Nassar.
Moţiunea a fost depusă pe 2 mai, în plenul Camerei Deputaţilor, de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Documentul a fost semnat de 114 deputaţi liberali şi social-democraţi. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Graţiela Drăghici (PSD): Singura soluţie de salvare a sistemului de Sănătate este demisia ministrului Singura soluţie de salvare a sistemului sanitar românesc o reprezintă demisia ministrului de resort, Cseke Attila, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Voiculescu: Fac un apel la Camera Deputaţilor - relaxarea legii antifumat nu are cum să producă efecte pozitive Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaţilor să nu permită o "relaxare" a legii antifumat, deoarece această măsură "nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătăţii publice".
Sibiu: Ministrul sănătăţii, nemulţumit de calitatea actului medical Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a criticat, vineri, la Sibiu, pe foştii miniştri ai Sănătăţii, calitatea actului medical din spitalele din România, care, conform acestuia este mai slabă decât în Germania şi Ungaria, ministrul acuzându-i şi pe mulţi medici de familie că se limitează să consulte pacienţii...