Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu (PNL): Nu suntem de acord cu o reformă în sănătate făcută la comanda FMI
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii, că actuala reformă este făcută "la comanda FMI" şi presupune doar "reduceri de paturi, de fonduri pentru medicamente şi de personal medical".
"A venit Guvernul prin domnul ministru să ne spună tuturor ce reformă minunată fac dumnealor în România. Reforma din România în sănătate e la comanda FMI. Este o reformă care se referă la reducere de paturi, reducere de fonduri pentru medicamente, reducere de personal medical, reducere de orice. (...) Nimeni nu vede că se face reformă, numai Guvernul crede că se face reformă. Şi atunci cine trebuie să-şi asume această reformă? Noi, parlamentarii din opoziţie, nu ne-o asumăm pentru că este proastă, este împotriva cetăţenilor. De aceea am făcut această moţiune, ca lumea să ştie că nu suntem de acord cu o reformă făcută la comanda FMI şi cu măsuri incoerente care nu au de a face cu cetăţeanul român", a declarat Nicolăescu.
Parlamentarul liberal a arătat că actuala putere este cea care poartă răspunderea situaţiei în care se află în acest moment sistemul de sănătate şi a cerut guvernanţilor să-şi asume această responsabilitate în faţa cetăţenilor.
"Se închid spitale şi oamenii mor la poarta spitalelor închise, medicamentele nu mai ajung pentru că nu s-au plătit farmaciştilor şi farmaciştii încep să falimenteze. Orice pacient trebuie să plătească coplată chiar dacă e asigurat. Ce să le spunem noi cetăţenilor? Acest lucru cred că ar trebui Guvernul să vină să-l spună Parlamentului. Dreptul nostru constituţional de a verifica ce face Guvernul aici se realizează. Dacă Ministerul Sănătăţii nu înţelege că trebuie să dea socoteală e problema ministerului, nu a Parlamentului", a susţinut Eugen Nicolăescu.
El a mai solicitat actualei puteri să ia o poziţie faţă de măsurile din sănătate luate de foştii miniştri de resort. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
(Corespondenţă) Coplata în spitale devine oficială (revista presei bulgare) Sofia, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul GERB, aflat la putere, intenţionează să trateze sănătatea bolnavă din Bulgaria prin introducerea coplăţii, scrie luni cotidianul sofiot Sega. În conceptul pentru reforma sanitară în perioada 2010-2015 se arată că pacienţii vor fi...
FSSR: Susţinem măsurile de reformă a sănătăţii, însă introducerea sistemului de coplată este prematur Introducerea coplăţii în sistemul de sănătate este prematură, se arată într-un comunicat al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România /FSSR/ remis, marţi, AGERPRES.
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...