Cele mai citite
 


Harghita: Curs de prim-ajutor pentru copii la începutul Săptămânii Voluntariatului
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de copii de la o şcoală din Miercurea Ciuc au participat, luni, în centrul municipiului, la un mini-curs de prim-ajutor, acţiunea fiind organizată de Crucea Roşie, în debutul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.
Elevii din clasele întâi şi a II-a de la Şcoala generală "Nagy Imre" s-au adunat pe platoul din centrul oraşului şi au privit fascinaţi rănile unei păpuşi, pe care un voluntar de la Crucea Roşie şi angajat al SMURD trebuia să le trateze. El le-a cerut ajutorul celor mici pentru a vindeca păpuşa, iar primii care au bandajat rănile au fost doi băieţei ai căror părinţi sunt medici şi o fetiţă a cărei mamă este asistentă.
Directorul Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, i-a invitat apoi pe elevi să se bandajeze unii pe ceilalţi, acolo unde spun ei că ar avea nişte leziuni imaginare. Copiii au fost încântaţi de această acţiune şi unii dintre ei şi-au bandajat ambele mâini sau mai multe degete. La final, ei şi-au scris numele pe nişte cartoane roşii pe care le-au lipit pe un panou şi au realizat o imensă cruce - simbolul Crucii Roşii.
Zsigmond Eva a declarat, pentru AGERPRES, că "acţiunea a avut rolul de a-i atrage pe copii către această organizaţie şi de a-i familiariza cu acţiunile ei, pentru ca, mai târziu, să devină voluntari de Cruce Roşie".
În cadrul Săptămânii Voluntariatului vor mai avea loc cursuri de prim-ajutor, dar acestea se vor desfăşura în şcoli şi grădiniţe, sub genericul "Păpuşa mea este bolnavă".
De asemenea, vor fi premiaţi cei mai buni voluntari şi jurnaliştii care au relatat despre acţiunile Crucii Roşii.
Pe parcursul întregii săptămâni sunt programate, în tot judeţul, acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale, demonstraţii de intervenţie şi acordare a primului ajutor sau concursuri pe diferite teme.
Anul 2011 este Anul Internaţional al Voluntariatului iar între 9 şi 15 mai se marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului, la care participă peste 200 de organizaţii din România. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
Harghita:Voluntarii Crucii Roşii au acordat, în iulie şi august, primul ajutor unui număr de peste 3.500 de persoane Miercurea Ciuc, 25 sep /Agerpres/- Voluntarii Crucii Roşii Harghita au acordat primul ajutor, în lunile iulie şi august, unui număr de peste 3.500 de persoane, care participau la diferite evenimente şi au avut probleme medicale.
Mii de copii harghiteni au participat, în ultimii ani, la cursul de prim ajutor "Păpuşa mea este bolnavă" Miercurea Ciuc, 10 feb /Agerpres/- Câteva mii de copii au participat, în ultimii ani, la un curs de prim ajutor organizat de Crucea Roşie Harghita şi intitulat "Păpuşa mea este bolnavă", acţiunea fiind una foarte iubită şi apreciată deopotrivă de cei mici, de dascăli şi de părinţi.
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Harghita: Zeci de acţiuni organizate de Crucea Roşie în localităţile judeţului Miercurea Ciuc, 8 mai/Agerpres/- Zeci de acţiuni menite să marcheze Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii sunt organizate, marţi, în mai multe localităţi harghitene, acolo unde această organizaţie are filiale.