Cele mai citite
 


Horia Cristian: Moţiunea pe Sănătate este ca o moţiune de cenzură
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moţiunea pe Sănătate, care este prezentată luni şi dezbătută în Camera Deputaţilor, ar putea fi considerată ca o moţiune de cenzură, deoarece ea nu este adresată, în exclusivitate, Ministerului Sănătăţii, ci Guvernului României, conţinând capitole care îi sunt adresate direct premierului, a declarat luni, pentru AGERPRES, secretarul Comisiei de sănătate din Cameră, deputatul liberal Horia Cristian.
'Moţiunea cuprinde şapte capitole, fiecare atingând câte un domeniu al medicinei româneşti. Unele dintre ele sunt mult mai importante, pentru că sunt chestiuni absolut stringente - situaţia medicilor de familie sau situaţia spitalelor din România -, altele dintre ele reprezintă probleme, poate nu la fel de urgente, dar la fel de importante, pentru că afectează starea de sănătate a populaţiei pe următorii 10-15 ani - mă refer, aici, la Programul Naţional de Sănătate, programul de vaccinări, la tot ceea ce înseamnă sănătate publică. Premierul a folosit aşa zisa reformă sanitară în scopuri electorale, pentru a lovi în adversarii săi politici din cadrul PDL şi pentru a-i stimula pe prietenii săi. Or, acest lucru noi îl considerăm ca fiind inacceptabil şi vom cere demisia Guvernului Boc, cu această ocazie', a explicat Cristian.
Deputatul consideră că Guvernul, prin politica pe care o promovează - nu neapărat prin politica sanitară, ci prin cea fiscală, prin faptul că nu alocă fonduri suficiente sistemului sanitar - împiedică buna funcţionare a Sănătăţii în România.
'De aceea, credem că doar demisia ministrului Cseke Attila nu este suficientă, pentru că el va fi schimbat cu oricare alt ministru, care va continua să-şi desfăşoare activitatea în sânul aceluiaşi Guvern condus de Emil Boc, lucru care nu va îmbunătăţi cu nimic situaţia din Sănătate', a concluzionat secretarul Comisiei de sănătate.
În judeţul Timiş, se vor închide două spitale orăşeneşti, cele din Buziaş şi Ciacova, deşi, potrivit parlamentarului, încă nu există o modalitate legală prin care acestea sunt desfiinţate, ele fiind pur şi simplu informate că nu mai au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), dar excluderea de la contractări este ilegală.
'Primăriile vor da în judecată CJAS şi să solicite repunerea în contract, asta fiind o chestiune a primăriilor locale. PNL susţine şi, dacă va fi nevoie, se va prezenta şi în instanţă să susţinem aceste revendicări ale cetăţenilor', a precizat Cristian.
De asemenea, el consideră că o nouă moţiune de cenzură va fi necesară, dar că va fi pregătită mai bine de această dată, astfel încât să se finalizeze cu căderea Guvernului. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Timiş: CJAS suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru nouă programe naţionale şi două subprograme naţionale de sănătate derulate în judeţ.
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.