Cele mai citite
 


Hunedoara: Ghid european de călătorie, scris de şeful poliţiştilor hunedoreni
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un ghid de călătorie care conţine principalele reglementări ce trebuie cunoscute de cetăţenii români care circulă în Europa a văzut lumina tiparului, luni, la Deva, autorii volumului fiind şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, comisar şef Liviu Gabriel Dumitru, şi agentul principal Carla Strujan.
Intitulată 'Destinaţii europene-ghid european de călătorie', cartea include, într-un format concis şi uşor abordabil, principalele date ce sunt de folos unui turist care doreşte să viziteze 17 ţări europene, începând cu regimul de şedere şi încheind cu utilizarea cărţilor de credit sau utilizarea medicamentelor.
'Este o lucrare utilă tuturor cetăţenilor, ne bucurăm că am reuşit să o scriem şi sperăm să fie utilă pentru toată lumea', a declarat şeful IPJ Hunedoara.
În volum se mai regăsesc date statistice despre ţara căutată, recomandări generale pentru siguranţa persoanei şi a maşinii, numerele de urgenţă, informaţii despre sistemul medical, transportul public, traficul auto, limitele de viteză, ce trebuie făcut în cazul unui accident.
Prima ediţie a cărţii, apărută cu ocazia Zilei Europei, va fi distribuită la sediile inspectoratelor de poliţie din ţară, urmând ca ediţia a doua să poată fi găsită şi în librării. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Accident feroviar în localitatea Zam; în urma impactului, locomotiva unui tren a deraiat Locomotiva trenului accelerat Constanţa-Arad a deraiat duminică în localitatea hunedoreană Zam, după ce a lovit remorca unui autotren care se angajase în traversarea căii ferate fără să se asigure şi fără să ţină cont că semnalele acustice şi luminoase de la trecerea de nivel erau în funcţiune.
Hunedoara: Un poliţist în misiune, victima unui accident rutier Un poliţist de 34 de ani, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Hunedoara, a ajuns la spitalul din Deva după ce, vineri dimineaţa, maşina cu care efectua o misiune de patrulare pe DN 7, în zona localităţii Veţel, a fost lovită de un autoturism care a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit...
Hunedoara: Femeie operată la piciorul drept deşi avea probleme la stângul Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani a fost reclamat luni la Poliţie de un bărbat care susţine că acesta a operat-o pe soţia sa celălalt picior decât cel bolnav, conducerea unităţii medicale urmând să efectueze o anchetă medicală în acest caz.
Hunedoara: Un poliţist a rămas fără permis după o tamponare cu maşina de la Medicină Legală Un poliţist de la Serviciul Criminalistic Hunedoara a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile, după ce vineri a provocat un accident în municipiul Deva, maşina condusă de agentul de poliţie tamponându-se cu cea a Serviciului de Medicină Legală.
Hunedoara: Anchetaţi după ce au făcut scandal la Urgenţa spitalului din Petroşani Doi bărbaţi din Petroşani sunt cercetaţi de poliţişti după ce au făcut scandal duminică într-un bar din localitate, iar apoi, răniţi fiind, au agresat o parte din personalul de la Urgenţa spitalului din municipiu, unde fuseseră duşi de un prieten, pentru îngrijiri medicale.
Hunedoara: Trei persoane au fost rănite într-un accident produs lângă Deva Trei persoane au ajuns vineri seara la spitalul din Deva, din care două se află în stare gravă, după ce două maşini s-au tamponat frontal pe DN 7, în afara localităţii Veţel, cauza accidentului fiind neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil umed şi ploaie.