Cele mai citite
 


Iaşi: Conducerea Maternităţii Cuza Vodă cere Ministerului Sănătăţii revizuirea clasificării I M
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi nu poate primi nivelul de clasificare I M întrucât internările pacientelor din alte judeţe sunt în procent mic, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Prof.univ.dr Mircea Onofriescu, directorul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că materintatea a primit clasificarea II M, întrucât în prezent numărul pacientelor din alte judeţe reprezintă un procent de 21 la sută din numărul bolnavilor internaţi.
Unul dintre criteriile de clasificare I M vizează preluarea a 40 la sută din bolnavii din alte judeţe.
În condiţiile în care nivelul spitalului Cuza Vodă va fi de II M, conducerea nu va mai respecta regionalizarea, atât timp cât aceeaşi clasificare, susţine directorul Maternităţii Cuza Vodă, o au unităţi similare din judeţele Piatra Neamţ, Roman sau Vaslui. Într-o astfel de situaţie, susţine prof.univ.dr Mircea Onofriescu, cazurile cu grad mare de dificultate din maternităţile din Moldova nu vor mai fi rezolvate de medicii ieşeni.
"Criteriile de evaluare actuale a spitalelor sunt criterii arbitrare care nu reflectă gradul spitalului în funcţie de complexitatea cazului şi dotările respectivului spital ci mai degrabă gradul de adresabilitate", a spus prof.univ.dr. Mircea Onofriescu.
La rândul său, prof.univ.dr Maria Stamatin, şefa Clinicii de Neonatologie, a declarat că din cauza noii clasificări cei de la Cuza Vodă vor fi nevoiţi să refuze internarea bebeluşilor din judeţele Moldovei, fapt care va duce la creşterea mortalităţii infantile în această zonă.
Din acest motiv, conducerea Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi solicită Ministerului Sănătăţii ca procentul internărilor din alte judeţe să fie de maxim 15% pentru clasificarea I M.
'Solicităm ca procentul internărilor din spitalele de monospecialitate obstetrică - ginecologie din alte judeţe să fie de peste 15 la sută, întrucât în aceste condiţii doar trei sau patru maternităţi din România pot atinge acest procent', a spus prof.univ.dr. Onofriescu.
Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi este cea mai mare unitate medicală de profil din partea estică a României. În cadrul acestui spital se pot regăsi clinici unice în această parte a ţării, precum cea de Neonatologie, şi deţine aparatură medicală ultra modernă folosită pentru trararea celor mai grave cazuri la standarde europene. Terapia Intensivă Neonatală a fost prima secţie certificată ISO 9001, în anul 2007, fiind apoi recertificată în anul 2010. În ultimele două săptămâni, 11 prematuri, cu greutatea variind între 700 şi 1.200 de grame au fost aduşi la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă pentru îngrijiri de specialitate. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta...
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Iaşi: Două gravide, refuzate la internare din cauza riscurilor la naştere Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, din Iaşi, s-au luptat pentru a salva viaţa a două tinere din judeţele Vaslui şi Neamţ care au ajuns la unitatea ieşeană pentru a naşte, după ce li s-a refuzat internarea de către spitalele din Bârlad şi Roman din cauza antecedentelor medicale...
Organizaţia Salvaţi Copiii donează echipamente de 500.000 lei maternităţilor din Moldova Salvaţi Copiii a donat luni Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' din Iaşi şi Spitalului Orăşenesc Hârlău aparatură în valoare de 23.600 de euro, această acţiune deschizând seria unor dotări de peste 115.000 de euro iniţiate de organizaţie în această săptămână, în care sunt incluse zece...
Iaşi: Conducerea Maternităţii, demisă doar după recomandarea Ministerului Sănătăţii Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi a fost demisă în timpul şedinţei de miercuri a Consiliului de Administraţie al instituţiei spitaliceşti, ca urmare a acuzaţiilor de malpraxis aduse, în luna septembrie, de o gravidă care a născut un făt ce era mort de mai bine...
Comisia de control a MS recomandă demiterea managerului şi a directorului medical de la Spitalul 'Elena Doamna' Iaşi Comisia de control a Ministerului Sănătăţii recomandă, în urma controlului efectuat la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi după ce s-a autosesizat cu privire la cazul semnalat de mass-media, măsuri de sancţionare a personalului medical, dar şi acţiuni de îmbunătăţire a activităţii...