Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanţa
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pacienta care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa nu suferea de o boală psihiatrică ci avea o problemă cauzată de un accident vascular, adăugând că urmează să primească un raport în cursul zilei de luni referitor la acest caz.
"Urmează să primesc un raport de analiză de la DSP Constanţa. A decedat din cauza unui stop cardio respirator. Din ceea ce ştiu eu familia pacientei nu doreşte să depună plângere la Colegiul Medicilor", a spus ministrul Sănătăţii.
Pacienta, în vârstă de 67 de ani, cu grave escare, spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit în urma unui stop cardio-respirator.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat luni că bătrâna fusese mutată de la Secţia Chirurgie Plastică la Secţia de Terapie Intensivă a SCJU, în urma înrăutăţirii stării ei de sănătate, şi a decedat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a suferit un stop cardio-respirator care nu ar avea legătură cu escarele de pe corpul acesteia.
''Măsurile de resuscitare şi echilibrare luate de cadrele medicale au fost zadarnice'', a menţionat directorul medical al SCJU, dr. Cătălin Grasa.
La începutul lunii aprilie, bătrâna a fost transferată de la Băneasa, împreună cu mai mulţi pacienţi cu boli psihice cronice, la un spital din judeţul Vaslui, unitate unde nu a fost însă primită, medicii vasluieni susţinând că aceasta nu suferea de boli neurologice.
Femeia a fost iarăşi adusă în judeţul Constanţa şi internată la Spitalul Judeţean, fiul acesteia refuzând să-şi îngrijească mama la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale.
Bătrâna a fost internată în urmă cu aproape trei ani la Centrul de sănătate Băneasa, după ce suferise un accident vascular cerebral, ea având mai multe probleme medicale, printre care şi diabet.
Cazul femeii a fost prezentat de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după ce s-a aflat despre grava stare de sănătate a acesteia, atunci când s-a dispus transferarea pacienţilor la alte spitale din ţară odată cu desfiinţarea Centrului de sănătate Băneasa.
Conform directorului DSP Constanţa, medicii de la Băneasa ''au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater''. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Bătrâna cu grave escare de la Băneasa, transferată inutil în judeţul Vaslui, a murit la Spitalul Judeţean Pacienta în vârstă de 67 de ani cu grave escare spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Constanţa: Bătrâna cu grave escare trebuie trasferată de la Spitalul Judeţean, susţine directorul unităţii medicale Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că intenţionează să găsească o soluţie, împreună cu autorităţile locale, astfel ca bătrâna de 67 de ani, spitalizată cu grave escare la unitatea medicală pe care o reprezintă, să poată...
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.