Cele mai citite
 


O rată mai mare a îmbolnăvirilor de cancer în rândul homosexualilor, comparativ cu heterosexualii
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Bărbaţii homosexuali întâmpină un risc mai crescut de îmbolnăvire de cancer comparativ cu bărbaţii heterosexuali, conform unui nou studiu american, transmite BBC.

În cazul femeilor care preferă parteneri sexuali de acelaşi sex, s-a observat de asemenea o stare mai precară a sănătăţii, comparativ cu femeile heterosexuale.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 120.000 de bărbaţi şi femei din California.

Conform studiului realizat de California Health Interview, dintre cei 122.345 de intervievaţi, în anii 2001, 2003 şi 2005, un total de 3.690 bărbaţi şi 7.252 de femei a fost diagnosticat cu cancer la un moment, de-a lungul vieţii lor. De asemenea, dintre cele 122.345 de persoane, 1.493 bărbaţi şi 918 femei s-au prezentat drept homosexuali şi lesbiene, iar 1.116 femei au susţinut că sunt bisexuale.

Conform concluziilor statistice, bărbaţii homosexuali întâmpină un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticaţi cu cancer prin comparaţie cu bărbaţii heterosexuali. În cazul femeilor nu s-a observat o astfel de corelaţie între incidenţa cazurilor de cancer şi orientarea sexuală.

Autorii studiului speculează că această diferenţă a incidenţei cancerelor în rândul homosexualilor comparativ cu heterosexualii ar putea fi explicată printr-o mai mare incidenţă a cazurilor de cancer anal şi a infecţiilor cu HIV (la homosexuali) pe fondul cărora se pot dezvolta formaţiuni tumorale.

Dr. Ulrike Boehmer, de la Boston University, susţine că această concluzie este invalidă pentru că aceste îmbolnăviri de cancer pot avea cauze multiple.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unul din cinci homosexuali sau bisexuali din oraşele americane este infectat cu HIV (studiu) Washington, 24 sep /Agerpres/ - Aproape unul din cinci homosexuali sau bisexuali din 21 de mari oraşe din Statele Unite ale Americii (SUA) sunt infectaţi cu HIV, iar aproape jumătate din ei nu ştiu acest lucru, susţin oficiali din sistemul sanitar american citaţi joi de Reuters.
Jumătate din locuitorii Marii Britanii vor fi diagnosticaţi cu cancer într-un moment al vieţii lor (studiu) Jumătate din locuitorii Marii Britanii vor fi diagnosticaţi cu cancer într-un moment al vieţii lor, atrage atenţia un studiu publicat de revista 'Bristish Journal of Cancer' miercuri, cu ocazia zilei mondiale de luptă contra acestei maladii, transmite EFE.
Fumătorii se tem cel mai mult de cancer la gât, dinţi stricaţi şi cancer la plămâni (studiu) Fotografiile şocante de pe pachetele de ţigări nu au acelaşi impact asupra tuturor fumătorilor, care le percep diferit, în funcţie de sex şi vârstă, scrie passionsane.be.
Consumul de peşte gras creşte şansele de supravieţuire a bolnavilor diagnosticaţi cu cancer intestinal (studiu) Persoanele cu cancer de intestin îşi pot creşte şansele de supravieţuire consumând o cantitate semnificativă de acizi graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras, cum ar fi tonul şi somonul, susţine un studiu publicat miercuri în revista britanică 'Gut' specializată în gastroenterologie şi hepatologie...
Italia: Incidenţa cancerului, semnificativ mai mare în zona unde mafia descarcă deşeuri toxice Numărul copiilor care suferă de cancer în zona din Italia unde mafia descarcă ilegal deşeuri toxice este semnificativ mai mare decât în restul ţării, relevă un studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (ISS), care se concentrează pe provinciile sudice Caserta şi Napoli, transmite site-ul thelocal...
Consumul de canabis dublează riscul de cancer testicular Consumul de canabis dublează riscul de cancer testicular, reiese dintr-un recent studiu publicat în revista americană Cancer. Această formă de cancer este destul de rară, dar este cel mai întâlnit tip la bărbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani, iar incidenţa lui a crescut simţitor în ultimii...