Cele mai citite
 


Sibiu: Ecograf de ultimă generaţie, donat Spitalului Judeţean
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de stat "Lucian Blaga" din Sibiu a donat luni Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş un ecograf Doppler color, de ultimă generaţie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Noul ecograf va fi inaugurat miercuri. El va funcţiona la Clinica Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi va deservi întreaga comunitate sibiană.
Totodată, aparatul va servi la pregătirea medicilor care doresc să obţină atestatul în ecografie şi la alte activităţi de cercetare, beneficiarul ultim fiind tot pacientul care va primi îngrijiri de calitate, făcute de profesionişti pe baza unor diagnostice exacte şi a unor tratamente de ultimă oră, precizează comunicatul.
Investiţia de aproximativ 500.000 de lei a fost făcută de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu în cadrul proiectului "Integrarea cercetării româneşti în contextul cercetării europene - burse doctorale", proiect finanţat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Aparatul achiziţionat include, pe lângă funcţiile de bază ale unui ecograf, o serie de module de lucru, printre care un modul de achiziţie 3D a imaginii ţesuturilor şi unul de achiziţie 4D cu traductor dedicat, un modul special de analiza părţilor moi şi a structurilor grase, un modul de achiziţie 3D a imaginii specializat pentru regiunea mamară, un sistem de analiză a ţesutului hepatic şi altele.
Toate aceste funcţii cresc capacitatea de diagnosticare a pacienţilor în cadrul spitalului sibian, prin posibilitatea unor investigaţii ale maselor tumorale din sân şi stabilirea caracterului malign sau benign al acestora, a stabilirii gradului de fibroză hepatică etc. AGERPRES/ (AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Pentru prima dată, sibienii îşi pot face ecografii 4D gratuite, într-un spital de stat Pentru prima dată, pacienţii din judeţul Sibiu au posibilitatea, începând de miercuri, să îşi facă ecografii 4D, gratis, dacă sunt internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost adus cel mai performant ecograf Doppler din spitalele de stat din judeţ, a anunţat, la inaugurare, directorul...
Sibiu: Aparatură medicală performantă, în valoare de un milion de lei, achiziţionată din donaţii de Spitalul Clinic Judeţean Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat joi că a reuşit să cumpere patru ecografe şi un aparat de radiologie digitală, toate în valoare de aproape un milion de lei, sumă donată de o companie din domeniul furnizării de gaze naturale din România.
Preşedintele CJ Sibiu:Toţi pacienţii din saloanele mari, vor avea aer condiţionat până la finalul verii Toţi pacienţii din saloanele foarte mari şi mari din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde există în prezent nouă şi opt paturi, vor beneficia de aer condiţionat, până la sfârşitul verii, urmând să fie montate 45 de aparate de aer condiţionat în toate secţiile clinice, a anunţat marţi,...
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Giurgiu: Ecograful de radiologie al SJU s-a stricat; nu se mai fac ecografii pentru pacienţii din ambulatoriu Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că ecograful spitalului din radiologie nu mai funcţionează, iar repararea acestuia presupune nişte costuri destul de mari, căutându-se soluţii pentru asigurarea acestora.
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...