Cele mai citite
 


Vâlcea: După o lună de funcţionare pe bază de voluntariat, Spitalul din Bălceşti s-a închis
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După ce, timp de o lună, a funcţionat pe bază de voluntariat, Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis, după ce Consiliul local a decis acest lucru la sfârşitul săptămânii trecute, el urmând să fie transformat în cămin de bătrâni.
Primarul localităţii, Ion Curelaru, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că a fost "cea mai tristă decizie" pe care a trebuit să o ia CL.
"Dar nu am avut sorţi de izbândă. Toată lumea ştie, atât la nivel local, cât şi naţional, cât ne-am luptat să-i convingem pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să nu facă acest pas sau să se răzgândească. Asta e. Nu ne permitem să ţinem din resurse proprii un spital oricâtă bunăvoinţă am avea. După 100 de ani de funcţionare, Spitalul din Bălceşti a fost desfiinţat de actualul guvern", a susţinut Ion Curelaru.
Odată desfiinţat, autorităţile au început demersurile pentru obţinerea fondurilor necesare înfiinţării unui centru destinat persoanelor vârstnice.
Viitorul cămin de bătrâni ar putea găzdui 70 de persoane, pentru care se vor cheltui 2.011 lei de fiecare - 1.411 lei de la Ministerul Muncii, iar 600 lei din venitul celui internat.
La parterul fostului Spital orăşenesc se va înfiinţa şi un Centru Medical de Urgenţă.
Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost desfiinţat de la 1 aprilie. A doua zi de la închidere a fost înregistrat şi primul deces. Un bărbat de 41 de ani, dintr-o comuna limitrofă oraşului Bălceşti, a fost adus în stare gravă la spitalul proaspăt închis şi a decedat în curtea instituţiei, neavând unde să primească îngrijiri primare.
După acel eveniment, autorităţile locale au acţionat în instanţă Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea spitalului.
Unitatea sanitară a funcţionat ulterior pe bază de voluntariat, până la sfârşitul săptămânii trecute. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
Vâlcea: CL Bălceşti şi CJ susţin că vor da Ministerul Sănătăţii în judecată Reprezentanţii Consiliului Local din Bălceşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea au declarat marţi pentru AGERPRES că vor contesta HG 212/2011 cu privire la transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Preşedintele CJ Vâlcea a solicitat Ministerului Sănătăţii echipamente medicale de peste cinci milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat joi pentru AGERPRES că, în urma unei discuţii cu ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, i-a prezentat acestuia o listă cu 14 echipamente în valoare totală de 5.257.590 de lei, necesare dotării spitalelor vâlcene.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.