Cele mai citite
 


Ştefan Drăgulescu (PDL): Sistemul românesc de sănătate a fost influenţat de factorul politic
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul democrat-liberal Ştefan Drăgulescu a apreciat, în discursul său din cadrul dezbaterii la moţiunea simplă pe Sănătate a Opoziţiei, că sistemul românesc de sănătate a fost influenţat de factorul politic începând din 1990 încoace.
''Întotdeauna, fiecare partid politic când este la putere are un discurs şi când este în opoziţie are alt discurs'', a spus profesorul Ştefan Drăgulescu, deputat PDL, în plenul Camerei Deputaţilor.
Acesta a trecut în revistă etapele transformării sistemului de sănătate românesc, începând cu 1990 şi a punctat toate aspectele pozitive regăsite în mandatele foştilor deţinători ai portofoliului de la Sănătate, începând de la profesorul Iulian Mincu şi până la Cseke Attila. Referindu-se la predecesorul lui Cseke Attila, Ionuţ Bazac, deputatul Ştefan Drăgulescu a subliniat că în cazul în care în locul lui Cseke Attila ar fi fost Ionuţ Bazac, ar fi votat la fel, adică împotriva moţiunii.
În altă ordine de idei, Drăgulescu a subliniat că sistemul românesc de sănătate este influenţat de factori extrinseci şi factori intrinseci.
"Factorii intrinseci sunt organizarea şi calitatea corpului medical, iar factorii extrinseci sunt finanţarea şi politizarea. Din păcate, niciun partid politic care a fost la putere nu a reuşit să se debaraseze de politizarea sistemului de sănătate. Cum venea un nou ministru, cum se schimba totul, de la portar până la ministru", a mai spus deputatul Ştefan Drăgulescu.
El a adăugat că sunt lucruri care ar trebui învăţate,pentru a avea nu spitale colorate politic, ci "spitale şi sistem de sănătate pentru naţiunea română, nu pentru partidele care sunt la guvernare în mod trecător şi alţii de la Opoziţie, tot în mod trecător''.
''Trebuie să înţelegem jocul democratic când alternanţa la putere este benefică şi nu este împotriva nimănui", a completat Drăgulescu.
Deputatul PDL a punctat şi faptul că în perioada 2000-2004, factorul extrinsec a influenţat în mod negativ funcţionarea sistemului de sănătate.
"A apărut aşa-zisul excedent bugetar în care se considera că banii pentru Sănătate sunt mulţi şi 15% , banii pentru Sănătate, erau introduşi în bugetul de stat, iar upă aceea, între 2004 şi 2008, contribuţia la sistemul de sănătate a scăzut de la 7% angajat -7% angajator la 5,5-5,2%", a declarat Drăgulescu, adăugând că în ciuda schimbărilor politice, a existat o continuitate în interiorul ministerului Sănătăţii.
La rândul său, deputatul PDL Petru Movilă a declarat că Opoziţia nu s-a preocupat de starea sistemului românesc de sănătate când a deţinut portofoliul Sănătăţii şi acum se preocupă mai mult de moţiuni decât de soluţii alternative.
"Mă întreb unde erau atunci parlamentarii celor două partide, atunci când au avut Ministerul Sănătăţii în custodie, ce au făcut domniile lor ca România să nu ajungă în această situaţie, nu cumva doar moţiuni?", a mai spus Movilă.
Totodată, el a acuzat Opoziţia de manipularea opiniei publice.
"Românii au talent, după cum arată televiziunile, iar parlamentarii USL chiar foarte mult talent, dar nu în ale cântatului şi dansatului, ci în a manipula opinia publică prezentând informaţii eronate, jonglând cu cifre din diverse statistici rupte. Stimaţi semnatari ai moţiunii, dacă sunteţi aşa de îngrijoraţi de starea sistemului sanitar, de ce nu aţi venit cu soluţii, ci numai cu critici, de ce nu vă consumaţi energia şi potenţialul intelectual pentru a pune pe hârtie măsuri concrete pentru a îmbunătăţi situaţia?", a conchis deputatul PDL Petru Movilă. AGERPRES/ (A, AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii îi solicită lui Eugen Nicolăescu "decenţă" când se referă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, deputatului PNL Eugen Nicolăescu "decenţă şi mai multă responsabilitate" atunci când îşi exprimă opinia cu privire la activitatea Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".
Iaşi: Deputatul Movilă vrea o nouă lege a Sănătăţii pentru a oferi venituri mai mari angajaţilor Deputatul Partidul Mişcării Populare (PMP) Petru Movilă susţine că legalizarea "atenţiilor" pentru medici şi personalul medical nu reprezintă altceva decât o desconsiderare totală a acestora şi a celor care lucrează în sistemul de sănătate, motiv pentru care el propune schimbarea Legii Sănătăţii.
Petru Movilă: Demisia lui Vasile Cepoi, o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă Demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru reprezintă o pierdere pentru sistemul de Sănătate, dar era previzibilă având în vedere 'disputele' din USL legate de acest portofoliu 'dorit de PNL', a susţinut deputatul PDL de Iaşi Petru Movilă, membru în Comisia de sănătate a Camerei, luni într-o declaraţie...
Bazac susţine că nu are nicio legătură cu demisia lui Streinu-Cercel Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio discuţie cu Adrian Streinu Cercel înainte ca acesta să-şi prezinte demisia din funcţia de secretar de stat la M.S., vestea aflând-o pe aeroport.