Cele mai citite
 


ADR Sud Muntenia: Finanţarea nerambursabilă contractată prin Regio se ridică la 1,5 miliarde lei
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 127 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 1,524 miliarde lei, au fost semnate în cadrul Regio (Programul Operaţional Regional) şi al planurilor de dezvoltare urbană, până în 10 mai 2011, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
La ADR Sud Muntenia au fost depuse 866 de proiecte, prin care se solicită finanţare nerambursabilă prin Regio, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Dezvoltare (PIDU) - Municipiul Piteşti, PID-ul Polului de Creştere Ploieşti şi Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru 12 centre urbane.
Pentru Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul Poli de creştere, valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 25,90 milioane de euro. Pentru Sub-domeniul Centre urbane, valoarea totală a asistenţei nerambursabile solicitate este de aproximativ 91,22 milioane de euro.
Prin proiectele depuse pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia şi reabilitarea şoselelor de centură, valoarea totală solicitată este de aproximativ 241 milioane de euro.
Sumele nerambursabile solicitate prin proiectele pentru reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate se ridică la aproximativ 48,72 milioane de euro, iar pentru reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale la aproximativ 22,97 milioane de euro.
Valoarea finanţării nerambursabile solicitate pentru îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă este de 41,155 milioane lei, iar pentru reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă de 101,86 milioane de euro.
Pentru dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală, asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproximativ 52,59 milioane de euro, iar pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor se ridică la aproximativ 73,35 milioane de euro, din care 22,63 milioane euro reprezintă valoarea solicitată de proiectele în rezervă.
Prin proiectele pentru restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe a fost solicitată asistenţă financiară nerambursabilă de aproximativ 94,53 milioane de euro, iar pentru crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice finanţarea nerambursabilă solicitată este de aproximativ 63,36 milioane euro. AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
Caraş-Severin: Noi echipamente pentru spitalul din Caransebeş, cu sprijinul unui program european Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin' a fost semnat luni, la sediul Primăriei municipiului de pe Sebeş...
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...
Cluj: Finanţare europeană pentru 64 de maşini SMURD Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Nord Vest vor fi dotate cu câteva zeci de autospeciale care vor avea ca rezultat înjumătăţirea timpilor de reacţie a echipajelor SMURD.
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Autorităţile au semnat un contract pentru achiziţia a 44 autospeciale pentru situaţii de urgenţă Autorităţile au semnat un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional prin care vor fi achiziţionate 44 de autospeciale pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 20,35 milioane lei, a anunţat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale...