Cele mai citite
 


Alcoolul, o problemă pentru tot mai mulţi adolescenţi austrieci
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii austrieci avertizează asupra înmulţirii cazurilor de intoxicaţii alcoolice în rândul adolescenţilor, ca şi asupra vârstei tot mai scăzute a minorilor respectivi, relatează marţi postul naţional de radio austriac.
La clinica universitară din Graz au fost internaţi anul trecut cu intoxicaţii alcoolice 260 de minori, cu două treimi mai mulţi decât în urmă cu 10 ani. La nivelul întregii Austrii o astfel de evidenţă nu există.

Dacă acum 20 de ani tinerii aveau primele experienţe cu alcoolul la vârsta de 15 ani, acum ei încep încă de la 11 sau 12 ani, spune expertul Michael Musalek de la Institutul Anton Proksch din Viena. Aceasta înseamnă că este nevoie de măsuri preventive încă din şcoala primară, afirmă el. Christoph Lagemann, de la Institutul pentru prevenirea dependenţelor de la Linz, atrage atenţia că în societate lipseşte o discuţie pe această temă şi că mulţi tineri nu sunt informaţi cu adevărat asupra efectelor alcoolului.

Pe de altă parte, tot experţii sunt de părere că interdicţia nu ajută prea mult. Astăzi, copiii au acces facil la alcool şi au mai mulţi bani la dispoziţie. La Ministerul Economiei, responsabil cu protecţia tinerilor, se speră că o lege coerentă în acest domeniu, ce va fi gata luna viitoare, va ameliora situaţia. Ministerul Sănătăţii a lansat în urmă cu puţine săptămâni o nouă campanie prin care elevii din şcolile primare sunt informaţi despre pericolele consumului de alcool.

Experţii cred însă că intervenţia ar trebui să îi vizeze nu doar pe adolescenţi şi copii, ci şi pe părinţi, de aceea susţin organizarea unor campanii preventive la nivelul întregii ţări. "Dacă adulţii nu conştientizează această problemă, atunci tinerii nu o vor face nici atât. Trebuie să înceteze bagatelizarea ei", afirmă Michael Musalek.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor Campania "Chiar şi o dată e prea mult" care vizează prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor a fost lansată joi de UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Consiliul Naţional al Elevilor.
Dolj: Campanie de informare-educare privind efectele consumului de alcool în rândul tinerilor Craiova, 4 iul /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în parteneriat cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Luptă Antidrog Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, organizează în luna iulie o campanie de informare-educare-comunicare privind efectele consumului de alcool în rândul...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Mureş: Peste 40 de persoane intoxicate cu produse etnobotanice au ajuns de la începutul anului la Psihiatrie - Peste 40 de copii şi tineri intoxicaţi cu produse etnobotanice au ajuns, de la începutul anului, la Clinica de Psihiatrie nr. 1 din Târgu Mureş, a declarat, vineri, presei, prof. univ. dr. Iosif Gaboş Grecu, şeful clinicii.
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.
Botoşani: Zeci de copii spitalizaţi, în 2015, ca urmare a consumului de alcool sau etnobotanice Zeci de copii din judeţul Botoşani au suferit, în primul semestru al anului, intoxicaţii alcoolice sau cu etnobotanice, relevă un raport prezentat, miercuri, în cadrul Colegiului prefectural, de directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoşani, Vlad Axinciuc.