Cele mai citite
 


Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15%
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.

"Până vineri la prânz au fost aproximativ 370 de cazuri, 10% fiind căzuţi în stradă", a spus Alis Grasu.

Ea a precizat că 32 dintre aceste solicitări au fost pentru cei căzuţi în stradă şi 42 pentru lipotimii.  

Capitala şi zonele de câmpie din vestul, sudul şi estul ţării s-au aflat de vineri, ora 14,00, până sâmbătă, ora 18,00, sub atenţionare cod galben de caniculă, emis joi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperatura aerului a depăşit izolat, la amiază, pragul de 35 de grade al caniculei în Câmpia de Vest, Câmpia Română, sudul şi estul Moldovei şi vestul Dobrogei.

''În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi izolat pragul critic de 80 de unităţi", a anunţat ANM. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.
Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.
Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.
Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.
Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.
Ambulanţa, solicitată de peste 380 persoane afectate de caniculă Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat, de la ora 8 până la ora 14,00, 384 de solicitări, dintre care 193 pentru urgenţe, 18 pentru persoane căzute în stradă, 23 pentru lipotimii şi trei în cazuri de sincope.