Cele mai citite
 


Clinicile private, căutate de unul din cinci romani din mediul urban
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 20% dintre locuitorii din mediul urban din Romania folosesc servicii medicale private, arată un studiu realizat de Institutul de Marketing, Analize si Sondaje (IMAS), la cererea companiei medicale private MedLife.
Peste 70% dintre acestia preferă să meargă în privat pentru calitatea mai bună a serviciilor oferite, dar si datorită conditiilor civilizate si curăteniei din clinicile private (45,7%), atitudinii personalului medical (43,1%), timpului scurt de asteptare (39,2%), aparaturii performante (34,2%), profesionalismului cadrelor medicale (30,1%), dar şi absentei plătilor informale (29,3%).
Conform aceluiaşi studiu, 61% dintre persoanele intervievate îsi efectuează analizele medicale o dată sau chiar de câteva ori pe an, în timp ce 19% dintre români apelează la analizele de laborator o dată la doi-trei ani, iar 10% mai rar de o dată la cinci ani.
La capitolul de servicii spitaliceşti, studiul MedLife-IMAS arată că aproximativ o treime dintre respondenţi au fost internaţi cel puţin o dată într-un spital în ultimii doi-trei ani, observându-se o uşoară creştere a adresabilităţii pentru spitalele din mediul privat.
Sondajul a fost realizat în perioada 8 - 19 aprilie 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MedLife a deschis o nouă hyperclinică în Bucureşti, investiţie de 1,2 milioane euro MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a deschis o nouă hyperclinică în Bucureşti, investiţie de 1,2 milioane de euro, ajungând astfel la un număr de treisprezece clinici de mari dimensiuni la nivelul întregii ţări, dintre care şase se află în Capitală.
Studiu: 53 % dintre români sunt împotriva introducerii sistemului de co-plată în sectorul sanitar „Peste jumătate dintre români nu sunt de acord cu introducerea sistemului de co-plată în sectorul spitalicesc, deși măsura ce urmează a fi aplicată din luna martie se referă la introducerea unei sume fixe, ce nu va depăși pragul de 10 lei” - afirmă studiul realizat de Exact Cercetare și Consultanță,...
MedLife a înregistrat o cifră de afaceri de 67,8 milioane euro în primele nouă luni ale anului Compania de servicii medicale private MedLife a raportat la nivelul primelor nouă luni din acest an o cifră de afaceri cumulată în valoare de 67,8 milioane euro, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Studiu: 53% dintre români sunt împotriva introducerii sistemului co-plată în sectorul spitalicesc Peste jumătate dintre români nu sunt de acord cu introducerea sistemului de co-plată în sectorul spitalicesc, arată un studiu realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă, în colaborare cu Link Resource, se arată într-un comunicat de presă al realizatorilor cercetării.
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...