Cele mai citite
 


Cluj: Studenţi medicinişti americani efectuază un stagiu în două mari unităţi sanitare
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup format din 16 studenţi şi trei profesori universitari de la Facultatea de Medicină a Universităţii Columbia din South Carolina (SUA) efectuează, începând de marţi, un stagiu de practică profesională de trei săptămâni la Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuţă" şi la Clinica Medicală III din Cluj-Napoca.
Primarul municipiului, Sorin Apostu, i-a primit, marţi, pe profesorii şi studenţii americani, manifestându-şi bucuria că instituţia pe care o conduce a putut intermedia derularea unor astfel de contacte cu instituţii din oraşele înfrăţite Columbia şi Cluj-Napoca.
"Pentru tinerii studenţi aflaţi la început de carieră, contactul cu specialiştii din clinicile clujene poate fi decisiv în alegerea specializării pe care o vor alege. Pentru unii dintre ei este prima ieşire din Statele Unite ale Americii şi sunt fericit că oraşul nostru este primul pe care îl vizitează", a declarat primarul Sorin Apostu.
Proiectul stagiului aparţine unui tânăr clujean, Tudor Oroianu, student la universitatea americană. El a dorit să împărtăşească cu tinerii studenţi americani experienţa practicii în spitalele clujene - considerate repere profesionale în medicina oncologică şi în chirurgie.
"Visul meu a fost să vin la Cluj-Napoca alături de colegii mei din Universitatea South Carolina, iar Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca au făcut din dorinţa mea un proiect real. Mă bucur să regăsesc acasă, la Cluj-Napoca, un oraş care a crescut enorm din anii '90, când prezenţa străinilor era întâmplătoare, la ceea ce oferă azi o comunitate modernă, care a integrat investitorii şi străinii ce au venit aici, o dată cu extraordinara dezvoltare a oraşului", a declarat Tudor Oroianu, la întâlnirea cu primarul Sorin Apostu.  
Oraşul Columbia din South Carolina este înfrăţit cu Cluj-Napoca din anul 1991. Instituţiile de învăţământ superior medical din cele cele oraşe au colaborări cu perspective de extindere în următorii ani. În vara anului 2012, un grup de studenţi medicinişti clujeni sunt aşteptaţi să efectueze un stagiu similar la Providence Institute din Columbia. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Facultatea de Medicină din Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca anunţă închiderea oficială a proiectului POSDRU/189/2.1/ G/156565
Iaşi: Proiect de consiliere profesională a peste 5.000 de studenţi medicinişti din cinci centre universitare Peste 5.000 de studenţi medicinişti din România vor fi îndrumaţi în alegerea viitoarelor cariere profesionale în cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' Iaşi, prin intermediul proiectului "Consiliere profesională pentru studenţii în medicină şi program integrat...
Cluj: Profesori şi studenţi de la UMF, acreditaţi cu Certificate 'Brighton Medical School' din Marea Britanie Peste 200 de cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au obţinut Certificate de acreditare acordate de Brighton Medical School din Marea Britanie, în urma unui program de perfecţionare a abilităţilor pedagogice de predare.
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Comunicat de presă - Program de consiliere pentru elevi şi studenţi la Medicină şi Practică în Chirurgie Peste 300 de elevi şi studenţi medicinişti au învăţat de la cei mai buni specialişti de ce merită să fii medic chirurg în România.