Cele mai citite
 


CNA recomandă posturilor difuzarea în regim noncomercial a unor spoturi puse la dispoziţie de Fundaţia Română a Inimii
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă posturilor de televiziune difuzarea în regim noncomercial a spoturilor puse la dispoziţia lor de către Fundaţia Română a Inimii, în cadrul campaniei naţionale de prevenţie a bolilor sistemului cardiovascular.
Potrivit unui comunicat trimis de Media Med Publicis, CNA a adoptat această recomandare "având în vedere incidenţa bolilor cardiovasculare, principala cauză a mortalităţii în România şi faptul că aceasta este o problemă de interes public, în scopul promovării campaniei naţionale de prevenţie a bolilor sistemului cardiovascular desfăşurate sub egida Fundaţiei Române a Inimii, având în vedere rolul televiziunii în sensibilizarea opiniei publice, în baza parteneriatului încheiat între Consiliul Naţional al Audiovizualului, Societatea Română de Cardiologie şi Fundaţia Română a Inimii".
Primul spot recomandat este intituat "Pachetul Şcolarului". "Ne-am propus un extrem de curajos program care să aibă ca şi rezultat o reducere de 10% a ratei de mortalitate cardiovasculară. Asta însemnând 15.000 de români care ar putea să fie salvaţi în fiecare an datorită unor măsuri simple, care sunt puse în practică de către populaţie", a declarat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii. AGERPRES/(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Scăderea mortalităţii provocate de boli cardiovasculare, obiectiv principal al Societăţii Române de Cardiologie Noul preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie (SRC), medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu, a anunţat joi într-o conferinţă de presă că obiectivul principal al societăţii este scăderea mortalităţii provocate de bolile cardiovasculare.
Educaţie medicală pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Boala cardiovasculară este principala cauză de deces şi dizabilitate la nivel mondial, fiind responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an.
Aproximativ 150.000 români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate, iar estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special prin contribuţia factorilor de risc cardiovascular - hipertensiune arterială, displipidemie, obezitatea...
Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră în România, astfel că, în timp ce mortalitatea prin aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de scădere în ţările Europei de Vest şi Centrale, în România tendinţa a fost diametral opusă, a subliniat fostul preşedinte al Societăţii Române...
Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenţie, în parteneriat cu Rotary 2241, derulează, în perioada 27 septembrie - 3 octombrie, pentru al treilea an consecutiv, în 30 de oraşe, campania "Promenada Inimilor", cu scopul promovării activităţii fizice ca parte...