Cele mai citite
 


Depresie: Bărbaţii devin tot mai 'feminini'(studiu)
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbaţi care suferă de depresie va creşte semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice şi a faptului că diferenţele dintre bărbaţi şi femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be.
Echipa de cercetători de la Universitatea Emory (Atlanta) arată că, 'deocamdată, femeile prezintă un risc de două ori mai mare decât bărbaţii să alunece într-o depresie profundă. Dar lucrurile se schimbă şi noi, psihiatrii, trebuie să fim pregătiţi să ne adaptăm tratamentele la aceste schimbări'.

Într-un articol publicat în British Journal of Psychatry, ei adaugă: 'Bărbaţii acordă şi în prezent multă importanţă rolului lor de şef de familie. Ei vor să-şi întreţină familia din punct de vedere financiar şi să-şi protejeze căminul. Pe cei care nu reuşesc îi paşte depresia.' Potrivit cercetătorilor americani, două tendinţe 'evidente' arată că bărbaţilor le este tot mai greu să-şi îndeplinească rolul tradiţional. În primul rând, efectele crizei economice, care a dus la concedieri masive, posturile suprimate fiind în majoritate ocupate de bărbaţi. În al doilea rând, tot mai multe femei aduc în familie mai mulţi bani decât bărbaţii. 'Mulţi bărbaţi se tem că vor fi în situaţia în care se găseau multe femei înainte, prinse în căsnicie, fără vreun viitor profesional', spune dr Boadie Dunlop, unul din autorii studiului.

'Bărbaţii devin încetul cu încetul tot atât de deschişi ca femeile pe plan emoţional. Societatea nu mai aşteaptă de la ei să fie duri şi insensibili, ci să-şi exprime sentimentele, mai ales cele depresive', încheie cercetătorii.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie (studiu) O echipă de cercetători americani afirmă într-un studiu că nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie nervoasă, relatează AFP.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Depresia apare când activitatea cerebrală este prea intensă Cercetători americani afirmă că depresia apare ca urmare a hiperactivităţii cerebrale, care include un proces de saturaţie. Pierderea motivaţiei, perceperea sumbră a viitorului, închiderea în sine, dezinteres - sunt tot atâtea simptome ale depresiei care lasă de înţeles că activitatea creierului pacientului...
Depresia va fi depistată printr-un simplu test de sânge O echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo a realizat un test care indică gradul de depresie prin măsurarea concentraţiei de acid fosforic din sânge, informează The Telegraph.
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
Yoga împotriva tulburărilor cardiace (studiu american) Practicarea regulată a exerciţiilor yoga ar putea duce la înjumătăţirea episoadelor de aritmie cardiacă, se spune într-un studiu realizat de cercetători americani. 'Yoga are un important impact benefic asupra regularizării ritmului cardiac şi a calităţii vieţii pacienţilor în general', arată cercetătorii...