Cele mai citite
 


MS menţine măsurile de limitare a circulaţiei virusului A/ H1N1
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Ion Bazac, a decis să păstreze măsurile actuale de întârziere şi limitare a răspândirii circulaţiei virusului gripal în comunitate.

Comitetul a decis, astfel, continuarea internării şi a tratamentului cu antivirale pentru persoanele confirmate, chiar dacă România este singura ţară din Europa care asigură, în procent de 100%, internarea şi tratamentul persoanelor pozitive. În celelalte ţări se internează numai cazurile grave, restul fiind tratate la domiciliu, după cum a declarat, pentru AGERPRES, dr. Victor Olsawschi, reprezentantul OMS în România.

El a subliniat că, din dorinţa de a limita cât mai mult extinderea virusului, România păstrează toate măsurile.

În acest context, reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile va rămâne în alertă şi în această perioadă şi va realiza anchete epidemiologice pentru depistarea contacţilor. Vor fi menţinute echipele medicale din aeroporturi şi din punctele de frontieră Borşa şi Nădlac, puncte cu cea mai mare afluenţă de călători dinspre ţările afectate.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, le-a cerut reprezentanţilor Institutului Naţional Cantacuzino informaţii despre stadiul procedurilor necesare pentru începerea producţiei de vaccin gripal pandemic.

Reprezentantul OMS în România a spus că toate companiile au primit posibilele tulpini pentru vaccin, inclusiv Institutul Cantacuzino, iar producţia pentru vaccin ar putea începe în septembrie.

În cursul zilei de vineri, 17 iulie, au mai fost confirmate încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1.

Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, care a sosit din SUA în data de 5 iulie şi care se află internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Al doilea caz este cel al unei tinere de 27 de ani, care a venit din Grecia în 8 iulie şi care se află în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ambii pacienţi au o stare de sănătate bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 59 de cazuri de gripă nouă.

Comitetul Ministerului Sănătăţii a decis ca, în următoarea perioadă, comunicatele de presă privind acest subiect să fie difuzate o dată pe săptămână, în fiecare zi de luni. Următorul comunicat va fi transmis în data de 27 iulie a.c.. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...