Cele mai citite
 


Germania: 10% din spitale ar putea fi închise în următorii ani din motive financiare
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Germania ar putea fi închise până la 200 de spitale în anii următori, din cauza lipsei de fonduri, arată un studiu realizat de Institutul de Cercetare Economică din Essen (RWI). Cele mai ameninţate sunt clinicile din zonele rurale, scrie Deutsche Welle.
'Am avut în Germania în jur de 2.200 de spitale. Acum au rămas numai 2.000 şi preconizăm că în viitorul apropiat vor fi închise 10% dintre ele. Cheltuielile devin din ce în ce mai mari: evoluţia tehnico-medicală şi schimbările demografice sunt foarte importante, iar finanţările publice s-au tot diminuat', a declarat preşedintele institutului, Prof. Christoph Schmidt.

Până în anul 2020, s-ar putea ca 22% din clinicile germane să fie închise.

Christoph Schmidt acuză Guvernul Federal de gestionare ineficientă a fondurilor pentru sistemul medical, în ultimii ani. Au fost sprijinite prea mult timp spitale cu deficit financiar. Închiderea unora şi redirecţionarea fondurilor către clinici mai mari şi care pot oferi servicii mai bune ar reprezenta un avantaj pentru pacienţi, în primul rând, e de părere autorul studiului, C. Krolop.

'În special în zonele rurale, lumea trebuie să fie conştientă, de faptul că distanţa scurtă până la primul spital nu înseamnă totul. În cazul unui infarct miocardic, sau al unei comoţii cerebrale, definitoriu nu e cât de repede ajungi acolo, ci cum se fac intervenţiile', a apreciat Krolop.

O soluţie ar fi şi preluarea acestor clinici de către instituţii medicale mai mari, spun specialiştii RWI. Iar transportul cu elicopterul rezolvă problema distanţelor până la următoarea clinică. 'Această combinaţie între autorităţile locale fără fonduri suficiente şi spitalele, care la rândul lor nu au destui bani, e fatală. Într-o astfel de constelaţie, clinicile nu mai pot rămâne pe piaţă. Ele trebuie ori închise, ori preluate', a mai spus autorul studiului.AGERPRES/(AS - Mariana Ionescu)
 
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu:Romii, pacienţii cu altă orientare sexuală şi cei cu HIV/SIDA, cei mai discriminaţi în sistemul de sănătate (studiu) Romii sunt cei mai discriminaţi pacienţi în sistemul de sănătate românesc, urmaţi de bolnavii cu altă orientare sexuală şi bolnavii cu HIV/SIDA, conform unui studiu realizat cu fonduri europene, în perioada august - noiembrie, cu date obţinute de la 500 de studenţi medicinişti din Sibiu.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
„PRESMED - PRactică Europeană pentru Studenții la MEDicină ” Asociația ”Centrul Român de Inițiative” (CRI), Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”(UMF) București și Dental Profile 2000 SRL au lansat proiectul POSDRU/161/2.1/G/ 135696 „PRESMED - PRactică Europeană pentru Studenții la MEDicină ”.
Studiu: Cele mai mari recompense financiare pe care pacienții le acordă vizează zona de chirurgie „Chirurgia generală se află pe prima poziție atunci când vine vorba de recompense financiare acordate de către pacienți, valoarea medie a acestora fiind de 608 de lei.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
SUA: Lansarea celui mai amplu studiu de testare clinică pentru tratamente personalizate contra cancerului Bolnavi în stadiu avansat de cancer vor primi tratamente personalizate, care vor lua în calcul mai ales mutaţii specifice ale tumorilor şi mai puţin tipul maladiei, în cadrul celui mai amplu şi riguros studiu de testare clinică realizat până în prezent în acest domeniu, a anunţat National Cancer Institute...