Cele mai citite
 


Gorj: Circa 300 de şomeri şi-au luat concedii medicale de la începutul anului
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de concedii medicale ale şomerilor aflaţi în plată în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au fost achitate de instituţie de la începutul anului şi până în prezent.
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, numărul concediilor medicale ale şomerilor aflaţi în plată în primele patru luni ale acestui an îl depăşeşte pe cel înregistrat pe tot parcursul anului 2010, atunci când au fost doar 250 de astfel de concedii.
Ea a menţionat că o parte dintre şomerii care au beneficiat de concedii medicale suferă de boli grave, dar există şi unii care au solicitat concedii pentru diferite afecţiuni.
"Şomerii au dreptul de a intra în concediu medical, dar pe perioada respectivă ei nu mai primesc indemnizaţia de şomaj. Avantajul şomerilor este că astfel se prelungeşte perioada şomajului cu exact câte zile de concediu de boală a avut fiecare persoană. Fiecare şomer care este în concediu medical primeşte bani pe toată durata concediului, în funcţie de gravitatea bolii. De la începutul anului am plătit 285 de concedii medicale, cu o valoare totală de 55.870 lei, în creştere faţă de cele înregistrate pe tot parcursul anului trecut, când au fost 250 de concedii cu o valoare totală de 49.780 lei", a declarat, pentru AGERPRES, Ana-Maria Niculescu.
Ea a precizat că pentru stabilirea bazei de calcul la concediile medicale se au în vedere veniturile pe ultimele şase luni anterioare acordării concediului, lucru care permite, de multe ori, ca valoarea concediului medical să fie mai mare decât cea a indemnizaţiei de şomaj.
În judeţul Gorj există 11.258 de şomeri, aproximativ jumătate dintre aceştia fiind indemnizaţi. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 1.800 de şomeri au beneficiat de concedii medicale în 2014 Peste 1.800 de persoane aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au beneficiat, pe parcursul anului 2014, de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 2.617 de certificate medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Romeo Chiriac...
Gorj: Aproximativ 1.600 de şomeri au beneficiat de concedii medicale în 2015 Aproximativ 1.600 de persoane aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au beneficiat pe parcursul anului 2015 de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 2.238 de certificate medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Romeo...
Gorj: Aproximativ 800 de şomeri au beneficiat de concedii medicale de la începutul anului Aproximativ 800 de şomeri aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au beneficiat, de la începutul anului şi până în prezent, de concedii medicale, fiind eliberate în acest sens 1.071 de certificate medicale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul ...
Gorj: Nereguli în ce priveşte concediile medicale pentru şomeri, decontate de CAS Peste 150 de persoane fără loc de muncă, aflate în şomaj, au beneficiat pe parcursul lunii ianuarie de concedii medicale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj decontând pentru acestea suma de 54.000 lei.
Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri...
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.