Cele mai citite
 


Început de sezon pentru un virus letal în Australia
marţi, 10 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Canberra, 10 mai /Agerpres/- Proprietarii de cai din Australia şi nu numai se află în pericol, avertizează experţii, anunţând debutul sezonului în care este activ virusul Hendra, adus de liliecii din familia Pteropodidae, potrivit site-ului News-Medical.net.
Acest virus a fost descoperit pentru prima dată în 1994. Din acel moment au fost infestaţi mai mult de 40 de cai şi şapte bărbaţi, dintre care patru au decedat.

Virusul provoacă dezvoltarea de boli respiratorii şi neurologice, se transmite uşor la om prin contact direct cu animalele şi secreţiile acestora. Deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de transmitere a acestui virus de la om la om, dar mai multe fapte indică mutaţii suferite în ultimii ani de acest virus, ceea ce complică întreaga problemă în lipsa de vaccinuri şi medicamente pentru combaterea corespunzătoare a acestuia.

Asociaţia veterinară australiană recomandă insistent tuturor să acorde o atenţie deosebită simptomelor de infecţii provocate de virus. Experţii recomandă o igienă sporită în cazul persoanelor care intră în contact cu animalele.

Este cunoscut faptul că infecţiile cauzate de virusul Hendra se manifestă diferit de la persoană la persoană. De obicei, la început simptomele sunt asemănătoare gripei (febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri în gât, tuse uscată, umflarea ganglionilor limfatici, somnolenţă, ameţeli). În general, perioada de incubaţie variază între 5 şi 14 zile.

Pe baza datelor obţinute în cursul tratării anterioare a pacienţilor, medicii au stabilit că virusul poate provoca insuficienţă respiratorie, renală, tromboză arterială, ceea ce poate duce la stop cardiac.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Problemele sezonului rece Exista boli care prezinta corelatii atat de stranse cu anotimpul incat sezonul trebuie luat in consideratie din punct de vedere al diagnosticului. Astfel sunt infectiile cailor respiratorii care se exacerbeaza in sezonul rece in comparatie cu cel cald, cand sunt sporadice.
Dr. Monica Luminos: În perioada de vară la copii se întâlnesc mai ales bolile diareice acute Bolile diareice acute şi rotavirusurile predomină la copii în perioada de vară, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Monica Luminos, de la Institutul de Boli Infecţioase"Matei Balş".
10 motive pentru care vaccinurile antigripale sunt mai periculoase decat o gripa S-a dat verdictul asupra injectiilor antigripale. Multi experti din domeniu sunt acum de acord ca este mai important sa te protejezi pe tine si familia ta de vaccinul antigripal decat de gripa insasi. Sa aruncam o privire la motivele din spatele acestui verdict:
Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi, a informat luni, printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
VIRUSUL ZIKA Simptome, transmitere, diagnostic, prevenţie (OMS) Infecţia cu virusul Zika este transmisă de ţânţari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febra moderată, o erupţie cutanată şi conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două şi şapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific...
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.