Cele mai citite
 


Jeffrey Franks (FMI): Documentul publicat pe blog-ul lui Adrian Năstase poate fi o ciornă grosieră
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Documentul publicat pe blog-ul fostului premier Adrian Năstase poate fi o 'ciornă grosieră' şi în mod sigur este oricum incomplet, a declarat marţi, la un simpozion economic, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks.
'Scrisoarea de intenţie nu a fost încă agreată. Va fi trimisă managementului FMI la Washington şi vor fi inserate modificări, iar în această etapă vor mai fi şi negocieri suplimentare. Orice se publică este o ciornă incompletă şi nu este nimic oficial. Nu am văzut ce a postat domnul Năstase pe blog şi nu vreau să comentez, dar în mod sigur nu este un document final şi nu poate fi decât o ciornă grosieră', a spus Franks.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013.
"Din câte ştiu eu, delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv în ceea ce priveşte 'reforma' în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic - inclusiv la Oltchim", susţine Năstase, într-o postare pe blog.
Jeffrey Franks a precizat că, în ceea ce priveşte sectorul de sănătate, planul de restructurare a fost agreat cu autorităţile române înainte de noul acord şi nu este nimic nou în scrisoarea de intenţie, toate măsurile fiind prevăzute în vechea scrisoare de intenţie, publicată anterior. AGERPRES/(AS-Ady Ivaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Năstase: FMI ţine secret un text extrem de dur pentru perioada 2010 - 2013 Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013.
Adrian Năstase despre documentul secret: Observăm că guvernarea este realizată mai curând de echipa FMI Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a susţinut marţi o conferinţă extraordinară de presă în care a pus la dispoziţia presei un document "extrem de dur" despre care spune că ar fi ţinut secret de FMI şi care vizează o serie de măsuri de austeritate...
Preşedintele Băsescu despre afirmaţiile lui Adrian Năstase: O propagandă de tip bolşevic Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, luni, la postul public de televiziune, drept propagandă bolşevică afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase conform cărora FMI ar ţine secret un document care vizează o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010-2013.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Senatorul Niculae Bădălău (PSD Giurgiu): Reforma fiscală lasă o gură de aer oamenilor de afaceri Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că reforma fiscală lasă o gură de aer oamenilor de afaceri şi îi ajută pe aceştia în crearea de noi locuri de muncă.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.