Cele mai citite
 


La clinica vieneză AKH vor fi mai puţini medici de gardă noaptea, din cauza situaţiei bugetare
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La clinica vieneză AKH se va reduce numărul medicilor care vor asigura gărzile de noapte, din cauza situaţiei bugetare a Universităţii de Medicină, de care aparţine spitalul, informează APA.
Măsurile de economisire la care este obligată să recurgă Universitatea vor afecta şi clinica AKH, a indicat rectorul Wolfgang Schütz, într-o scrisoare trimisă sâmbătă Consiliului salariaţilor. După ce, încă de la începutul anului, s-a anunţat că majoritatea posturilor neocupate vor rămâne aşa, acum este dată drept certă reducerea numărului de 172 de medici care asigură gărzile de noapte. Numărul iniţial a fost de 230, însă prin reduceri succesive anterioare s-a ajuns la 172.

Consiliul salariaţilor protestează vehement împotriva acestor măsuri şi trage un semnal de alarmă că situaţia personalului va deveni "şi mai critică şi chiar de nesuportat". Conform scrisorii rectorului Schütz, reducerile vor afecta în egală măsură toate secţiile, însă medicii susţin că, mai ales la urgenţe, chirurgie, anestezie, pediatrie şi traumatologie, ele sunt "pur şi simplu imposibile". "Acolo există deja o situaţie precară", afirmă Consiliul, care solicită negocieri suplimentare cu Ministerul de Finanţe. "Nu se poate ca, din motive politice superficiale, responsabilitatea să fie aruncată pe umerii medicilor şi ai pacienţilor".

Şi alte universităţi au planificat deja măsuri concrete de economisire, după ce guvernul nu a răspuns favorabil cererilor de a le fi suplimentate bugetele începând din 2013. Potrivit rectorilor, numai pentru menţinerea situaţiei actuale vor fi necesare din 2013 încă cel puţin 300 milioane de euro în fiecare an.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Aproape 600 de prezentări, într-o singură zi, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti,1 iul /Agerpres/ - Nu mai puţin de 598 de persoane s-au prezentat, într-o singură zi, la camerele de gardă şi Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică ar putea fi efectuate peste o lună Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" ar putea fi efectuate peste aproximativ o lună, a declarat, vineri, directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.
Tulcea: Medicii pediatri doresc să se implice în redeschiderea secţiei de specialitate a Spitalului Judeţean Medicii pediatri din municipiul Tulcea doresc să se implice în redeschiderea activităţii secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care a fost suspendată în urmă cu aproape o lună.
Comisia de control a MS recomandă demiterea managerului şi a directorului medical de la Spitalul 'Elena Doamna' Iaşi Comisia de control a Ministerului Sănătăţii recomandă, în urma controlului efectuat la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi după ce s-a autosesizat cu privire la cazul semnalat de mass-media, măsuri de sancţionare a personalului medical, dar şi acţiuni de îmbunătăţire a activităţii...