Cele mai citite
 


ONU estimează o dublare a populaţiei până în 2050 în cele mai sărace ţări ale lumii
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Naţiunilor Unite /ONU/ a afirmat că se aşteaptă la o dublare a populaţiei în cele mai sărace ţări ale lumii până în 2050, estimându-se că se va ajunge la 1,7 miliarde de persoane, relatează marţi din Istanbul agenţia Associated Press.
Potrivit unor oficiali ai ONU, care participă la o conferinţă la Istanbul, creşterea populaţiei va pune presiune şi mai mult pe servicii esenţiale, cum sunt cele din domeniul sănătăţii şi al educaţiei.
Aproximativ 60 % din populaţia din ţările cele mai puţin dezvoltate sunt persoane sub 25 de ani şi tineretul poate deveni un motor al creşterii economice cu bune oportunităţi sau se va afunda şi mai mult în sărăcie.
AP menţionează că mii de delegaţi sunt prezenţi la cea de-a 4-a Conferinţă a ONU pentru ţările cele mai puţin dezvoltate de la Istanbul, ale cărei lucrări se vor încheia pe 13 mai.
Majoritatea ţărilor reprezentate sunt din Africa.
Conferinţa precedentă a fost găzduită de Uniunea Europeană în 2001, la Bruxelles, menţionează AP. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aeroportul din Bruxelles va verifica bagajele care vin din zonele afectate de Ebola Aeroportul din Bruxelles, un hub pentru zborurile din Africa, a anunţat vineri că a angajat o firmă specializată pentru a verifica bagajele care vin din regiunile afectate de Ebola, după ce un sindicat le-a cerut membrilor săi să nu se mai ocupe de aceste obiecte, relatează Reuters.
(Corespondenţă) Comisia Europeană alocă un sprijin suplimentar pentru a răspunde focarului de Ebola din Africa de Vest Bruxelles, 30 iul - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a anunţat miercuri că alocă o sumă suplimentară de 2 milioane de euro pentru a răspunde celui mai grav focar de epidemie de Ebola înregistrat vreodată în Africa, a anunţat Jonathan Todd, purtător de cuvânt...
UE şi principalii săi partereni se vor reuni pe 3 martie, la Bruxelles, într-o conferinţă internaţională privind Ebola Uniunea Europeană şi principalii săi parteneri vor organiza pe 3 martie la Bruxelles o conferinţă internaţională la nivel înalt privind Ebola, pentru a face o evaluare a situaţiei în lupta împotriva virusului şi măsurile de reconstrucţie ale ţărilor afectate, a indicat marţi Comisia Europeană, relatează...
Pe aeroportul din Bruxelles a început verificarea pasagerilor proveniţi din ţările afectate de Ebola Belgia a început luni controalele în cazul călătorilor proveniţi din ţările afectate de Ebola, după ce Franţa şi Marea Britanie au fost primele ţări din Europa care au introdus astfel de măsuri, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului din Bruxelles, informează AFP.
Expoziţie pe tema pericolului din alimente, la Parlamentul European Bruxelles, 17 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Impactul obiceiurilor alimentare asupra sănătăţii este prezentat publicului, în aceste zile, prin intermediul unei inedite expoziţii, inaugurată miercuri seara, la Parlamentul European, şi care îi aparţine artistului de origine...
Africa de Sud vrea să exporte carne de vită şi antilopă în Uniunea Europeană Africa de Sud poartă discuţii cu Uniunea Europeană cu privire la posibilitatea exporturilor de carne de vită şi antilopă în cele 28 de state membre ale UE, a declarat marţi ministrul Agriculturii din Africa de Sud, Senzeni Zokwana, transmite Bloomberg.