Cele mai citite
 


Peste 50.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, colectate din 17 judeţe
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, din 17 judeţe, au fost colectate în primele trei week-end-uri de la reluarea campaniei 'Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!', derulată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu primăriile partenere şi alături de companiile membre RoRec, conform unui comunicat rmis marţi Agerpres.
Campania a fost iniţiată anul trecut de Asociaţia RoRec şi a acoperit 14 judeţe şi 200 localităţi. În 2010 au fost înregistraţi peste 11.500 deponenţi, fiind colectate circa 19.000 de echipamente vechi. Toate acestea înseamnă că aproximativ 244.000 kilograme deşeuri de echipamente electrice şi electronice au luat calea reciclării, conform standardelor europene de mediu.
Succesul de care s-au bucurat acţiunile de colectare a convins organizatorii să extindă campania la nivel naţional în 2011.
Reluată în luna martie, campania 'Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!' a derulat, în trei week-enduri, 22 de acţiuni, în 17 judeţe. Astfel, în parteneriat cu primăriile locale, s-au desfăşurat acţiuni de colectare în judeţele Bistriţa, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Deva, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui.
În total, acţiunile din martie şi din primul week-end din luna aprilie, au avut loc în peste 80 de localităţi din judeţele enumerate mai sus. În doar 3 week-end-uri, locuitorii celor 17 judeţe au adus în punctele de colectare RoRec peste 50.000 kilograme DEEE.
'Nevoia de a stimula colectarea DEEE ne-a determinat, anul trecut, să lansăm această campanie. Rezultatele din 2010, implicarea autorităţilor locale şi reacţiile cetăţenilor au confirmat că acest serviciu, pe care îl oferim împreună cu primăriile celor ce doresc să scape de aparatura veche sau defectă, este de un real folos. Primele rezultate din 2011 ne motivează să continuăm în forţă. Este clar că noi, românii, suntem dornici să protejam mediul şi resimţim nevoia existenţei unor sisteme de colectare corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, având ca finalitate reciclarea lor conform standardelor europene', a declarat Andreea Idriceanu, manager comunicare Asociaţia RoRec.
Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi, implicit, prin reintroducerea de materii prime în sectorul economic.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: E-Coli verotoxigenă la probe prelevate din 8 judeţe Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante şi o fermă din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitară...
ANOFM: Peste 12.000 de locuri de muncă vacante în perioada 10 - 16 mai Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 10 - 16 mai 2012, un număr de 12.490 de locuri de muncă vacante, cu peste 1.900 mai multe comparativ cu săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
ANOFM: Peste 7.600 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 17 - 23 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.619 locuri de muncă vacante pentru perioada 17 - 23 februarie, cu 239 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
ANOFM: Numărul locurilor de muncă vacante, în scădere cu aproape 400 Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţe, pentru perioada 12 - 19 aprilie 2012, un număr de 9.978 locuri de muncă vacante, cu aproape 400 mai puţine decât în săptămâna precedentă, conform unui comunicat al ANOFM remis, joi, AGERPRES.