Cele mai citite
 


Preşedintele Băsescu despre afirmaţiile lui Adrian Năstase: O propagandă de tip bolşevic
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, luni, la postul public de televiziune, drept propagandă bolşevică afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase conform cărora FMI ar ţine secret un document care vizează o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010-2013.
"Asta intră în propaganda de tip bolşevic: să sperii. De fapt, foarte mulţi au vrut să fie un eşec, România să intre în derapaj. Şi, ştiţi foarte bine, au fost trusturi de presă pentru care primul obiectiv a fost descurajarea populaţiei, prăbuşirea moralului populaţiei şi sădirea neîncrederii în Guvern. Uite că acest Guvern a reuşit să tracteze România din criză, împotriva voinţei foarte multora", a declarat şeful statului, luni seara, la TVR, întrebat cu privire la afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase, care scria pe blogul său că FMI ţine secret un text "extrem de dur" pentru perioada 2010-2013.
Şeful statului a subliniat că ştie foarte bine că, atunci când guvernul căuta soluţii pentru ieşirea din criză, "două televiziuni chemau oamenii în stradă".
"A fi ticălos în astfel de momente, să spui 'mă interesează procentele mele şi nu ţara', este ceea ce poate defini diferenţa între un prăpădit care a ajuns din greşeală om politic, şi un om politic responsabil, care şi-a făcut datoria faţă de ţară", a mai spus Băsescu.
El a mai spus că partidul aflat acum la guvernare a avut o atitudine responsabilă şi şi-a sacrificat "procentele" pentru a tracta ţara din criză.
"Că sunt multe de comentat, au fost şi mici erori de parcurs, că au fost unii care au făcut ilegalităţi, este o realitate. Dar acest partid, acest guvern a trecut cu ţara prin criză, împotriva atmosferei create de trusturile de presă", a adăugat Băsescu.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013.
"Din câte ştiu eu, delegaţia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl ţin secret. Un text care, din informaţiile mele, cel puţin în varianta din 3 mai, este extrem de dur, inclusiv în ceea ce priveşte 'reforma' în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societăţile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic - inclusiv la Oltchim", susţine Năstase, într-o postare pe blog. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Năstase despre documentul secret: Observăm că guvernarea este realizată mai curând de echipa FMI Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a susţinut marţi o conferinţă extraordinară de presă în care a pus la dispoziţia presei un document "extrem de dur" despre care spune că ar fi ţinut secret de FMI şi care vizează o serie de măsuri de austeritate...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Adrian Năstase: FMI ţine secret un text extrem de dur pentru perioada 2010 - 2013 Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă pe blogul personal că Fondul Monetar Internaţional (FMI) ţine secret un document care ar fi extrem de dur şi care ar viza o serie de măsuri de austeritate pentru perioada 2010 - 2013.
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
T. Băsescu: România oferă servicii de proastă calitate, dar promovarea noii legislaţii a avut o opoziţie extraordinară Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.