Cele mai citite
 


Prima grefă totală de faţă realizată în SUA este un succes
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul american care a suferit o grefă totală de faţă a vorbit prima dată după dificila operaţie luni, 9 mai, informează site-ul maxisciences.com.
După un accident grav prin care a trecut în 2008 - a atins cu capul o linie de înaltă tensiune -, Dallas Wiens a avut faţa complet arsă. Grefa totală era singura soluţie prin care tânărul putea primi un chip. La trei ani de la dramă, el poate în sfârşit să revină la viaţă. Înconjurat de medicii care l-au operat şi îngrijit, Dallas Wiens a apărut luni prima oară în public, pentru a-şi arăta faţa. După o operaţie care a durat peste 15 ore şi la care au participat circa 30 de medici, tânărul american de 25 de ani şi-a făcut apariţia la o conferinţă de presă. Realizat la Brigham and Women's Hospital din Boston (Massachusetts, nord-est), transplantul total de faţă este o premieră în Statele Unite.

Vorbind despre grefă, tânărul a spus că, pe zi ce trece, se obişnuieşte tot mai mult cu noua lui faţă. 'Faţa mi se pare naturală, ca şi cum ar fi a mea', a spus el. Chiar dacă unele părţi sunt încă înţepenite şi pacientul trebuie să facă exerciţii pentru a-şi recăpăta funcţiile nervoase ale feţei, el şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa pentru munca medicilor. 'Nu voi putea exprima niciodată importanţa a ceea ce s-a făcut pentru mine, a ceea ce mi-a fost dăruit', a încheiat el. A fost un mod direct de a mulţumi şi familiei donatorului, care a dorit să rămână anonimă.

Pentru că acest tip de operaţie nu este acoperit de asigurări, intervenţia a fost în întregime plătită de ministerul american al apărării, în cadrul programului de susţinere a cercetării pentru mutilaţii de război. Costul total al operaţiei a fost evaluat la 300.000 dolari, încheie maxisciences.com.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Grefă totală de faţă, prezentată drept cea mai completă de până acum O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de faţă, piele cu pilozitate, urechi şi canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, se arată într-un comunicat transmis luni şi preluat de AFP.
Premieră în SUA: Grefă de craniu şi de păr simultană cu o grefă de organe Chirurgii americani au anunţat că au efectuat pentru prima oară o grefă de craniu şi de păr în acelaşi timp cu o grefă de organe interne, un rinichi şi un pancreas, relatează vineri EFE.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Prima grefă de penis prevăzută în SUA pentru un soldat rănit în Afganistan Chirurgii americani se pregătesc să realizeze prima grefă de penis din SUA pentru un soldat rănit în Afganistan, care va deschide calea şi altor militari care au suferit astfel de răniri, a informat luni centrul spitalicesc universitar Johns Hopkins, citat de AFP.
Primă grefă de penis efectuată în SUA Un bărbat de 64 de ani care îşi pierduse o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer a beneficiat de prima grefă a unui astfel de organ realizată în SUA, a anunţat luni spitalul din Boston în care s-a realizat intervenţia chirurgicală cu o durată de 15 ore.
SUA: A fost grefată în premieră mondială o trahee unui copil Washington, 2 mai /Agerpres/- O echipă internaţională de chirurgi a grefat în SUA o trahee unei fetiţe sud-coreene în vârstă de doi ani, succes care marchează o premieră mondială în cazul unui copil, relatează joi AFP.