Cele mai citite
 


Reforma sistemului medical din România, criticată în PE de Corneliu Vadim Tudor şi Ioan Enciu
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reforma sistemului medical din România, propusă de guvernul de la Bucureşti, a fost criticată dur în plenul Parlamentului European, de către eurodeputaţii români Corneliu Vadim Tudor şi Ioan Enciu, în timpul intervenţiilor cu durata de un minut desfăşurate luni noaptea.
''E lucru ştiut că pe unde au trecut comisarii Fondului Monetar Internaţional s-au produs mari revolte populare. Astăzi, aceştia impun un acord aberant României, în virtutea căruia din 400 de spitale existente în ţară, să fie lichidate între 150 şi 200. Până acum au fost închise 71 spitale şi au murit oameni nevinovaţi. Pretextul e jenant, anume că aceste spitale nu sunt rentabile, dar nicăieri în lume spitalele nu produc bani, beneficiile aduse de ele fiind de altă natură. Iată de ce, alarmat de acest genocid, am depus plângere penală contra reprezentantului FMI în România, Jeffrey Franks, precum şi a cozilor de topor autohtone. Fac apel la Parlamentul European şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii să ia atitudine pentru a împiedica transformarea unei ţări membre a UE într-un lagăr de exterminare. Astăzi, marea finanţă care încearcă să instaureze o nouă ordine mondială ne extermină pe noi, dar mâine s-ar putea să vă extermine pe voi. Nutresc speranţa că FMI nu vrea să ia locul organizaţiei Al-Qaida'', a spus eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor.
La rândul său, Ioan Enciu (S&D), a apreciat că reforma sistemului de sănătate propusă de actualul guvern român, ''continuă linia antireformelor care duc ţara, încet dar sigur, spre un dezastru social''.
''Prin aşa-zisa reformă a sistemului sanitar, guvernul Boc urmăreşte închiderea de spitale, scăderea investiţiilor în echipamente medicale şi trecerea în şomaj a mii de asistenţi şi medici - măsuri drastice aplicate într-un sistem medical ce suferă deja de lipsă acută de resurse'', a menţionat Enciu. El a cerut Comisiei Europene să blocheze măsurile propuse de guvern, apreciind că respectivele măsuri constituie un atac grav la prevederile incluse în Carta UE privind drepturile fundamentale şi ele ''ne pun în pericol viaţa şi drepturile fundamentale''.AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...