Cele mai citite
 


Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.

Directorul CTJ Suceava, Maria Pilat, a declarat, vineri, că temperaturile ridicate accentuează disconfortul fizic instalat în mod normal după o donare de sânge, astfel încât s-a impus ca programul de recoltare să fie redus, pentru ca incidentele neplăcute precum leşinurile sau stările hipoglicemice care pot surveni unei donări să nu fie acutizate de căldură.

Pilat a recomandat donatorilor să se prezinte la sediul CJT dimineaţa, foarte bine hidratate, odihnite şi fără ca anterior să fi consumat cafea, alcool sau alimente grase. De asemenea, donatorii au fost sfătuiţi să ia, în prealabil, un mic dejun uşor.

Directorul CJT Suceava a spus că s-a recurs la această măsură, după ce au existat câteva cazuri în care persoanele venite la donare au leşinat, deoarece recoltarea de sânge s-a făcut târziu, după ora 12,00.  

„Noi le-am acceptat totuşi la donare, deoarece ne-am gândit că ar fi neplăcut să le refuzăm, în condiţiile în care au făcut efortul de a veni până la sediu. Nu a fost vorba despre situaţii grave, însă acestea puteau fi evitate dacă recoltarea se făcea pe răcoare”, a spus Pilat. AGERPRES/(Silvia Marcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.
Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.
Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.
Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15% Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.
Hunedoara: Canicula a crescut numărul solicitărilor la Ambulanţă cu 40% Solicitările oamenilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara au crescut cu 40% din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, majoritatea celor care au cerut ajutor fiind persoane mai în vârstă şi cardiaci.