Cele mai citite
 


România este una din pieţele noastre cele mai interesante ( Fredrik Ragmark, CEO Medicover)
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România este una din pieţele cele mai interesante pentru compania Medicover, povesteşte suedezul Fredrik Ragmark, directorul executiv al companiei, unul dintre furnizorii importanţi de servicii medicale private din Europa Centrală, pentru Financial Times, în ediţia de luni.
Potrivit lui Ragmark, CEO la Medicover International, din punctul de vedere al fondurilor investite, Polonia este pentru Medicover cea mai mare piaţă, urmată de Germania, deoarece compania are în aceste ţări investiţii mari în ceea ce priveşte laboratoarele. Pe de altă parte, din perspectiva oportunităţilor, România şi Ucraina sunt pieţe foarte interesante. În România, Medicover operează atât ca furnizor de servicii medicale, care beneficiază de clinici şi de un spital nou, cât şi ca furnizor de analize medicale.

Medicover, o companie de familie, are spitale şi laboratoare de analize, dar şi o divizie de asigurări medicale. Afacerea a fost iniţiată în Polonia în 1995 de către suedezul Bengt Beckman, care fondase compania African Air Rescue (AAR) în Kenya.

Potrivit lui Ragmark, care trăieşte în apropierea Bruxellesului, Turcia este şi ea o piaţă interesantă pentru asistenţa medicală privată, în condiţiile în care economia ei creşte puternic, iar guvernul susţine privatizarea unor elemente ale sistemului medical.

Ragmark adaugă că, deşi el este suedez şi companie este şi ea considerată suedeză, Medicover nu operează în Suedia. Cu toate acestea, explică el, avem drept parteneri bănci sudeze, iar compania de asigurări medicale a Medicover are sediul în Suedia.

Jonas af Jochnick, cofondatorul companiei suedeze de cosmetice Oriflame, este acţionarul principal la Medicover.

Din cei 7.000 de angajaţi ai Medicover, mai puţin de 20 trăiesc în Belgia.

Ragmark mărturiseşte că, atunci când află la Bruxelles, ia masa adesea cu fondatorii companiei şi cu următoarea generaţie a familiei proprietarului, care trăieşte şi el în capitala belgiană, pentru a vorbi despre ceea ce se întâmplă în prezent şi în viitor în companie.

Potrivit CEO de la Medicover, avantajele de a fi o companie de familie depăşesc dramatic potenţialele efecte negative, deoarece atât principalul acţionar, cât şi următoarea generaţie din familia proprietarului sunt extrem de implicaţi în înţelegerea strategiei de afaceri.

De asemenea, Ragmark subliniază că deşi modelul de afaceri al Medicover prevede operarea în mai multe ţări central-europene, rămânând în acelaşi timp cu baza în Belgia, accentul se pune foarte mult pe înţelegerea culturii locale şi pe găsirea persoanelor potrivite.AGERPRES/(Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Avem nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească România are nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească, de la echipamente performante până la clădiri şi spaţii corespunzătoare, a declarat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.