Cele mai citite
 


Tranzacţiile pe piaţa office au crescut cu 66% în T1
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suprafaţa totala inchiriata pe piata spatiilor de birouri din Capitala a depasit in primele trei luni pragul de 50.000 mp, ceea ce reprezinta o crestere cu 66% a volumului tranzactionat pe piata inchirierilor comparativ cu trimestrul I al anului trecut.
In total, de la inceputul anului au fost incheiate aproximativ 55 de tranzactii cu spatii de birouri, incluzand relocari, extinderi, renegocieri si preinchirieri, suprafetele inchiriate de companii variind intre 400 si 750 mp, declara Claudia Cetatoiu, Senior Office Negotiator al companiei King Sturge, citată de Financiarul.
,,Vorbim in special despre relocari din alte cladiri in spatii noi, neocupate inainte de companii. Relocarile au la baza diverse motive. In unele cazuri sunt preferate pentru locatii mai bune, mai aproape de transportul in comun, pentru chirii mai mici sau pentru ca spatiile existente sunt insuficiente. Am dori sa mentionam aici un lucru imbucurator si anume ca mutarile pe piata chiriilor nu mai provin din partea companiilor care vor sa isi restranga activitatea, asa cum era cazul in 2009', remarca Cetatoiu.
Principalele companii care au semnat contracte de inchiriere in primul trimestru al anului provin din domeniul IT (Intel, Ortec), servicii, incluzand domeniul farmaceutic (Pfizer, Bristol Myers Squibb), medical (Medicover, CMU), firme de avocatura (White&Case, Wood Oltenasu&Asociatii), advertising (Tempo Advertising, GPD Advertising) si bunuri de consum (JTI, Lidl, Cargill).
Firmele de publicitate se indreapta in continuare catre vile, casele de avocatura catre cladiri de birouri.
Totodata, inceputul de an a adus pe piata un nou chirias, compania Intel inchiriind 3.500 mp in cladirea Upground /nord/. Zonele de interes pentru firme continua sa fie reprezentate de cartierele din centru si din nord, care au atras cele mai multe relocari in primul trimestru al anului.
'Investitorii oportunisti vor prelua conducerea, in timp ce altii vor continua sa se uite la pietele mai sigure din Europa de Vest sau la alte tari din ECE, mai putin afectate', afirma analistul Cushman&Wakefield.
Activizarea companiilor pe piata chiriasilor de spatii office a avut ca efect imediat scaderea ratei de neocupare la aproximativ 16% de la 16,8% cat se inregistra la finalul trimestrului IV din 2010. Chiria medie pentru spatii in cladirile de prim-rang a ramas insa neschimbata, la nivelul de 19 euro/mp pe luna.
Proiecte noi ce urmeaza a fi livrate sunt Platinum Business&Convention Center, Crystal Tower, Cathedral Plaza si Novo Park G, iar pentru urmatorii doi ani au fost anuntate Hermes Business Campus, Ana Tower, Raiffeisen Evolution Sky Tower si AFI Business Park.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deloitte: 33 de companii româneşti în top 500 Europa Centrală, România ocupă locul 5 în regiune Un număr de 33 de companii româneşti au fost incluse în Top 500 Europa Centrală 2010, realizat de Deloitte, România menţinându-se pe locul cinci în rândul ţărilor din regiune, informează un comunicat al companiei de consultanţă.
Morpheus, centru de zi pentru persoanele cu istoric de consum de droguri Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi Fundaţia Familia şi Ocrotirea Copilului au lansat marţi proiectul "M... de la Morpheus" ce presupune înfiinţarea unui centru de zi pentru 60 de persoane cu istoric de consum de droguri.
Investigaţie în domeniul farmaceutic privind medicamentele generice, derulată de Consiliul Concurenţei Directorul Direcţiei Bunuri de Consum din cadrul Consiliului Concurenţei, Daniela Bădilă, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că printre cele 13 investigaţii sectoriale derulate de instituţie, una vizează domeniul farmaceutic şi se referă la modul de penetrare a...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
Se lansează primul centru medical virtual din România Centrul Medical Unirea deschide oficial 'CMU VIRTUAL' - primul centru medical prezent pe platforma Second Life, în Virtual Bucharest.
Dolj: Premieră internaţională - centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului înfiinţat la Podari În comuna doljeană Podari situată la câţiva km de Craiova se deschide peste o săptămână, în premieră la nivel internaţional, un centru de cercetare a compuşilor naturali organici ai borului.