Cele mai citite
 


Tulcea: Investiţii americane, inaugurate în judeţul Tulcea
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România vor participa miercuri şi joi, în judeţul Tulcea, la inaugurarea unor obiective sociale realizate cu sprijinul financiar al militarilor americani.
Conform unui comunicat de presă remis marţi de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, miercuri vor fi inaugurate grădiniţa din localitatea Ceamurlia de Jos şi dispensarul din Maliuc, iar joi va fi inaugurat centrul de plasament "Cristian" din municipiul Tulcea.
'Cele trei proiecte, cu o valoare totală de 449.000 de dolari, presupun construcţia şi renovarea unei grădiniţe, a unui dispensar şi a unui orfelinat din localităţile Ceamurlia de Jos, Maliuc, Tulcea. La ceremonie vor participa locotenent colonelul Shannon Hancock, ofiţer pentru relaţii bilaterale, consulul general al Ambasadei SUA, James Gray, colonelul Bob Stanley de la Comandamentul Forţelor americane din Europa şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon', se arată în comunicatul de presă al CJ Tulcea.
Grădiniţa din satul Ceamurlia de Jos are o suprafaţă totală de 280 de metri pătraţi, va avea o capacitate pentru 25 de copii, valoarea proiectului de reamenajare fiind de 250.000 de dolari.
Dispensarul din satul Maliuc, din Delta Dunării, potrivit CJ, va oferi servicii medicale unui număr de 2.500 de persoane, valoarea proiectului fiind de 48.000 de dolari.
Clădirea de trei etaje a centrului de plasament "Cristian" din oraşul Tulcea, care găzduieşte 65-70 de copii şi minori cu vârsta de până la 17 ani, cu handicap neuropsihic sau fizic, are, după derularea proiectului în valoare de 150.000 de dolari, ferestre, uşi, radiatoare şi aparate de aer condiţionat noi, lift, pereţi nou văruiţi şi un covor nou. AGERPRES/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/ Tulcea, un model pentru România prin ITI Vizitată de înalţi oficiali români şi din străinătate, Delta Dunării a strâns de-a lungul timpului numeroase aplauze din partea oaspeţilor, însă, în ultimii peste 20 de ani, în lipsa unei strategii care să le aducă avantaje concrete, comunităţile din Rezervaţie s-au dezvoltat cum au putut. Un plus de...
Tulcea: Un nou centru pentru copiii cu deficienţe, construit de fundaţia Sera România Autorităţile tulcene au inaugurat joi centrul de recuperare pentru copiii cu deficienţe din judeţ construit de fundaţia Sera România cu sprijinul financiar al organizaţiei internaţionale CARE-Sera Franţa.
Tulcea: CJ încearcă să asigure cofinanţarea proiectelor de Sănătate incluse în ITI Delta Dunării Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă să asigure cofinanţarea necesară punerii în practică a proiectelor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se vor finanţa anul acesta prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării.
Tulcea: Consiliul Judeţean a crescut semnificativ sumele alocate în ultimii 6 ani Spitalului Judeţean Fondurile alocate de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au crescut de peste nouă ori în primele nouă luni ale lui 2016 faţă de 2010, potrivit unei situaţii prezentate miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, de managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.
Tulcea: Singura leprozerie din România, transformată în centru de îngrijiri paleative Ultima leprozerie din Uniunea Europeană care funcţionează la Tichileşti, judeţul Tulcea, ar putea fi transformată într-un centru de asistenţă socială sau de îngrijiri paleative, în acest sens Direcţia de Sănătate Publică (DSP) începând discuţiile cu ministerul de resort.
Tulcea: Investiţii importante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a derulat anul acesta investiţii în valoare totală de peste 3,2 milioane de lei, suma fiind considerată una dintre cele mai mari acordate pentru investiţii din 2007 până în prezent.