Cele mai citite
 


Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
"Este un lucru bun demersul întreprins de cei de la Horezu. Spitalul din Horezu este un spital dotat din toate punctele de vedere. Are secţii de chirurgie, cardiologie, pediatrie, ATI, obstetrică etc plus două linii de gardă. Ar fi ideal ca şi cei din Drăgăşani să facă acest pas, pentru că în tot judeţul doar la Râmnicu Vâlcea există o unitate de primiri urgenţe. Din discuţiile purtate cu responsabilii unităţii spitaliceşti din Horezu a reieşit faptul că sunt îndeplinite condiţiile necesare funcţionării unui asemenea compartiment, în conformitate cu normele în vigoare, atât din punct de vedere al spaţiilor, cât şi al dotărilor cu aparatură medicală, rămăsese doar personalul calificat de rezolvat", a afirmat dr. Maria Murăruş.
Spitalul din Horezu este o unitate reabilitată în urmă cu un an, deserveşte peste 60.000 de locuitori din zona de vest a judeţului Vâlcea. Are 160 de paturi, 226 de angajaţi, dintre care 21 sunt medici specialişti la care se adaugă 8 rezidenţi.
În judeţul Vâlcea, alături de Spitalul din Horezu, mai există Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Spitalul Municipal din Drăgăşani şi Spitalul orăşenesc din Brezoi.
Săptămâna trecută, Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost desfiinţat prin hotărâre de consiliu local şi transformat în Centru pentru vârstnici. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Unitate de Primiri Urgenţe în cadrul Spitalului din Horezu La Spitalul din Horezu se va deschide, în perioada următoare, o Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat managerul unităţii sanitare, Constantin Popescu.
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Vâlcea: A fost inaugurat Spitalul orăşenesc Horezu, a doua unitate sanitară ca mărime din judeţ Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni, după 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Constanţa: Demersuri pentru ca fostul centru de sănătate Băneasa să intre în structura spitalului judeţean ca un centru multifuncţional Centrul de sănătate Băneasa, una dintre unităţile medicale desfiinţate la începutul acestui an prin ordin al ministrului Sănătăţii, va deveni un centru multifuncţional care va face parte din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, demersurile în acest sens fiind începute de...
Gorj: Spitalul Orăşenesc Turceni nu poate înfiinţa compartimentul de primiri urgenţe din lipsă de medici Conducerea Spitalului Orăşenesc Turceni nu poate înfiinţa în incinta unităţii compartimentul de primiri urgenţe din cauza lipsei personalului medical de specialitate, cu toate că Ministerul Sănătăţii a aprobat crearea respectivului centru.