Cele mai citite
 


Ţigara electronică, interzisă în Argentina
miercuri, 11 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Argentina a interzis de luni comercializarea şi orice formă de publicitate pentru ţigările electronice, autorităţile susţinând că eficienţa acestor ţigări pentru cei care doresc să se lase de fumat dar şi faptul că ar fi benigne din punct de vedere al sănătăţii, nu pot fi demonstrate, transmite AFP.
"Importul, distribuţia, comercializarea şi publicitatea sub orice formă făcută acestor inhalatoare de nicotină, denumite ţigări electronice, sunt interzise", conform comunicatului autorităţilor argentiniene.

"Nu există nicio dovadă ştiinţifică care să confirme că acest produs ar putea ajuta în renunţarea la fumat sau că ar fi inofensiv", se mai precizează în comunicat.

Alte ţări, printre care Uruguay, Columbia şi Panama au interzis deja ţigările electronice. Cea mai mare parte a ţărilor europene şi SUA nu au interzis încă aceste produse, deşi autorităţile americane sfătuiesc împotriva folosirii lor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza în 2008 că ţigările electronice "conţin nişte aditivi chimici ce pot fi foarte periculoşi pentru sănătate".AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...
Cum renuntam la fumat? – partea a 2 a Cum putem sa ne lasam de fumat si cum putem contracara cresterea apetitului? Cu vointa si cu o dieta echilibrata.
Ţigările electrice ar putea fi interzise la New York Pentru mulţi trecerea la ţigările electrice (sau electronice) constituie un pas necesar în procesul de renunţare la fumat, însă există şi din ce în ce mai mulţi critici care avertizează că impactul acestui tip de dispozitive asupra sănătăţii nu este cunoscut suficient, iar statul New York ar putea să...
Renunţarea la fumat poate reduce nivelul de stres (studiu) De obicei fumătorii susţin că au nevoie de o ţigară pentru a se calma, însă un nou studiu realizat în Marea Britanie afirmă contrariul, indicând că nivelul stresului cronic scade la persoanele care se lasă de fumat, informează Reuters.
SUA pregăteşte cea mai dură campanie antitutun din ultimii 25 de ani Vor fi eliminate aşa-numitele denumiri 'light', 'soft', 'scăzut în nicotină' şi vor fi interzise ţările cu gust de fructe, dulciuri, mirodenii sau alte arome îmbietoare şi vor fi plasate imagini cutremurătoare pe toate pachetele de ţigări, notează joi ziarul ABC.