Cele mai citite
 


Atletism: Campionatele Naţionale de maraton vor avea loc pe 9 octombrie
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nicolae Curta, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism (FRA), a anunţat miercuri, că întrecerile Campionatelor Naţionale de maraton vor avea loc la data de 9 octombrie, în cadrul celei de-a patra ediţii a Maratonului Internaţional Bucureşti.
''Dacă ne gândim la aspectul aleargă pentru sănătate, acest maraton are rost pentru toată lumea. Dacă ne gândim, din punctul de vedere al Federaţiei Române de Atletism, deja lucrurile sunt de cu totul altă factură. În sensul că ne interesează performanţa'', a declarat oficialul FRA pentru Agerpres.
În continuare, el a precizat că în toamna lui 2011 se doreşte adoptarea unor măsuri pentru ameliorarea traseului, aşa încât performanţele să fie cât mai bune, înregistrate la acest maraton.
''Dacă timpii, pentru profesionişti vorbesc sunt mai buni, atunci şi atracţia pentru participarea alergătorilor de peste hotare o să fie mai mare'', a mai spus Nicolae Curta.
El a estimat că 60-70 alergători profesionişti de maraton vor lua startul la Naţionalele din 9 octombrie. Vicepreşedintele FRA a mai menţionat: ''Noi ne dorim să vină şi maratonişti consacraţi, cei care de-a lungul timpului au adus valoare maratonului românesc. Mă refer aici la atleta Constantina Diţă. Deşi are o anume vârstă, ea este capabilă de performanţe şi mai departe. Să nu uităm că atleţii sunt în an preolimpic, în pregătirea Jocurilor Olimpice de vară din 2012. În măsura în care acest maraton poate să fie benefic pentru planul de pregătire, ca mijloc de evaluare a stadiului de pregătire, sigur, există un interes ca sportivii să participe la acest maraton''. (Foto pe flux)
AGERPRES (A. Bunescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul DSP Cluj: Este nevoie de performanţă în medicina şcolară Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, apreciază că este nevoie de performanţă în medicina şcolară, de o asistenţă medicală de specialitate cu înaltă pregătire, dar şi de un plan naţional pentru promovarea sănătăţii, profilaxia şi monitorizarea bolilor copiilor.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...
Bihor: Uroginecologia din Oradea, la fel de performantă ca şi cea din SUA, declară dr. Cristian Câmpian Toate procedurile chirurgicale efectuate în uroginecologia din SUA se practică şi la Oradea, a declarat, sâmbătă, dr. Cristian Câmpian, specialist în domeniu din Franklin, SUA, la deschiderea oficială a celei de a IV-a conferinţe internaţionale de uroginecologie.
Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze aparatură performantă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că la nivelul ministerului se lucrează la o evaluare a aparaturii performante existente în spitalele din ţară, întrucât se intenţionează achiziţionarea de aparatură specializată printr-un acord-cadru...
Eugen Nicolăescu: Gândim un alt sistem de plată a medicilor bazat pe competenţă şi performanţă Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi că se gândeşte un alt sistem de plată a medicilor, printre criteriile fundamentale care vor fi avute în vedere fiind competenţa şi performanţa cadrelor medicale.