Cele mai citite
 


Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.

Purtătorul de cuvânt al spitalului de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, Tiberiu Brădăţan, a declarat, vineri, că în aceste zile călduroase s-au înregistrat câte nouă pacienţi în vârstă, ce prezentau ameţeli, faţă de cinci în zilele obişnuite.

„Au ajuns în urgenţă cu sindroame vertiginoase, dar după tratament intravenos şi consult neurologic au putut pleca acasă cu reţetă”, a spus Brădăţan.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a cerut spitalelor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă să ia măsuri pentru protejarea populaţiei în zilele caniculare.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat că, la solicitarea ministerului de resort, DSP Suceava va verifica şi supraveghea condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcţionalitatea generatoarelor de rezervă şi asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare.

De asemenea, vor fi verificate condiţiile igienico-sanitare din unităţile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare).

Totodată, se vor intensifica măsurile de protecţie a stării de sănătate a personalului medical şi se va acorda o mai mare atenţie verificării condiţiilor de colectare, depozitare şi evacuare a deşeurilor menajere.AGERPRES/(Silvia Marcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.
Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.
Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.
Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15% Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.
Vaslui: Canicula îi afectează pe pacienţii internaţi în spitale Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile îi afectează pe pacienţii internaţi în spitalele din judeţul Vaslui.