Cele mai citite
 


Bihor: Comisia de etică a Universităţii Oradea a sancţionat cu avertisment scris managerul maternităţii
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de Etică şi Disciplină a Universităţii din Oradea, Ionel Cioară, a anunţat miercuri că, în urma finalizării cercetărilor, comisia a dispus sancţionarea cu avertisment scris a managerului Maternităţii din municipiu, conf. univ. Gavrilă Grebenişan, care 'a încălcat, în mod repetat, conduita academică'.
Ionel Cioară a prezentat, într-o conferinţă de presă, alături de rectorul Cornel Antal, concluziile raportului de cercetare a managerului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Oradea, Gavrilă Grebenişan, în urma unei sesizări semnate de 13 cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie.
'Obiectul sesizării l-a constituit o serie de abateri pe care reclamanţii au considerat că le-a săvârşit conf. univ. Gavrilă Grebenişan. Nu am să vă dau toate amănuntele, au fost anumite dificultăţi legate de modul în care managerul Grebenişan a înţeles să comunice, de fapt, să nu comunice cu comisia, nerăspunzând la solicitările scrise, repetate, o muncă elaborată şi extinsă, prin care am audiat 16 persoane. Comisia a reuşit să colecteze suficiente date pentru a trage anumite concluzii şi pentru a finaliza acest caz', a spus şeful comisiei.
Concluzia principală a fost că managerul Grebenişan 'a încălcat, în mod repetat, conduita academică' dovedind 'lipsă de loialitate faţă de Universitate'. Una dintre faptele cele mai grave a constat în dispunerea pentru a fi afişate în interiorul unităţii clinice a două note interne prin care se înştiinţa că patru medici, care erau şi cadre universitare, care nu aveau integrare clinică, nu mai pot desfăşura activităţi medicale în cadrul spitalului fiindu-le permisă doar desfăşurarea activităţilor didactice.
Comisia a considerat că astfel a fost lezată imaginea celor patru colegi universitari, întrucât aceste informaţii nu ar fi fost necesar să fie făcute publice, să fie afişate pe holurile spitalului, în mod concret fiind încălcat articolul 5 din Codul de etică şi deontologie profesională.
Din păcate, a precizat Ionel Cioară, nu au fost singurele încălcări ale managerului, căruia i s-a reproşat şi faptul că nu este de profesie medic, care prin mai multe fapte şi acţiuni a dat dovadă de 'lipsă de colegialitate şi tratament discriminatoriu', încălcând şi alte articole din codul de etică (articolele 11 şi 12).
'Acţiunile dumnealui au prejudiciat şi pregătirea clinică a cursanţilor datorită nerespectării contractului de colaborare dintre universitate şi spitalul clinic de obstetrică-ginecologie, prevederi legate de obligaţiile furnizorului', a adăugat şeful comisiei.
Raportul de cercetare a fost prezentat şi aprobat în Senat, inclusiv propunerile pe care comisia le-a făcut, respectiv de sancţionare cu avertisment scris a conf. univ. Gavrilă Grebenişan şi alte recomandări conducerii universităţii pentru a fi respectate cu stricteţe condiţiile contractuale dintre universitate şi spitalul clinic, pentru a nu fi prejudiciată pregătirea studenţilor. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: Tratamente dentare pentru copii şi persoane defavorizate, la clinica de stomatologie a FMF Oradea Persoanele defavorizate, copiii cu sindrom Down şi cei cu autism din Oradea vor beneficia, în curând, de consultaţii şi tratamente dentare gratuite, subvenţionate de primărie, printr-un parteneriat între Primăria Oradea şi Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF), specializarea Medicină dentară, din...
Bihor: Facultatea de medicină Oradea înfrăţită cu Academia IAPNOR, Italia Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea s-a înfrăţit, joi, în deschiderea congresului internaţional de stomatologie, cu Academia de ştiinţe medicale IAPNOR din Italia, cu sediul în oraşul Ancona, cea mai veche asociaţie de cercetare medicală din Peninsulă.
Bihor: Biobază inaugurată la Facultatea de Medicină Oradea Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) a Universităţii Oradea a inaugurat joi Biobaza Centrului de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă (CCMIP), care va deservi trei instituţii universitare - Facultatea de Medicină, Facultatea de Protecţia Mediului şi Facultatea de Ştiinţe.
Bihor: Manual de farmacologie, lansat la Oradea Conferenţiarul Ioan Magyar de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea şi-a lansat, miercuri, cartea "Farmacologie - elemente de farmacologie fundamentală, farmacologie clinică şi toxicologie clinică", un manual util pentru studenţii la medicină şi medicină dentară, dar şi pentru cei de la s...