Cele mai citite
 


Brăila: Celule solare şi senzori de mişcare, în spitalele administrate de CJ
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Brăila vrea să instaleze în spitalele pe care le are în administrare celule solare pentru încălzirea apei şi sisteme de iluminat pe bază de senzori de mişcare, investiţii necesare pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, pentru raţionalizarea cheltuielilor în spitale, trebuie redus consumul de energie termică şi electrică, motiv pentru care a discutat cu diverse firme pentru găsirea celor mai bune soluţii în acest sens.
"Foarte curând va începe montajul celulelor solare, care vor produce apă caldă până la o anumită temperatură, ce poate fi apoi ridicată cu câteva grade, până la cea dorită. Am avut o discuţie interesantă şi cu o firmă specializată în energie electrică. Ea oferă garanţia reducerii consumului cu 70%, prin schimbarea corpurilor de iluminat şi instalarea de senzori de mişcare. Investiţia este necesară deoarece în spitale zi şi noapte arde lumina şi dăm miliarde de lei vechi pentru plata energiei electrice", a declarat Stancu.
Tot în scopul reducerii cheltuielilor, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost înfiinţată Comisia Medicamentelor, formată din mai mulţi medici din spital, care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de către instituţia spitalicească.
Un alt proiect pe aceeaşi linie vizează înfiinţarea unui laborator de antibiogramă, care va duce la scăderea consumului de medicamente în spital, deoarece doctorii vor putea stabili cu exactitate ce antibiotic trebuie prescris în fiecare caz medical şi nu vor mai aplica pe acelaşi bolnav două - trei medicamente până la rezolvarea situaţiei.
Antibiograma este analiza care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boală, iar în raport cu rezultatul antibiogramei medicul stabileşte cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice în vederea tratării bolii.
În paralel cu reducerea cheltuielilor, la Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila încasările au crescut de 20 de ori de când instituţia a trecut în administrarea CJ, după cum a susţinut preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
"Încasările au crescut de 20 de ori. De la 400 - 500 de milioane lei vechi, cât avea spitalul înainte, la circa 10 miliarde de lei. Când va porni şi Ambulatoriul, cu cele două aparate super performante, vor veni şi mai mulţi bani. Deja există o listă de aşteptare la RMN-ul de 3 Tesla. Sunt pacienţi nu numai din Brăila, a ajuns şi Constanţa să apeleze la noi, şi Bucureştiul. Inaugurarea Centrului de glaucom este un prim pas în ceea ce am numit turismul pe sănătate, urmează şi altele", a declarat Stancu. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: CJ a primit acordul de principiu pentru a construi locuinţe de serviciu destinate medicilor tineri Consiliul Judeţean Brăila a primit acordul de principiu pentru a investi în amenajarea unor locuinţe de serviciu destinate medicilor tineri care se angajează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect lansat în urmă doi ani de preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Blocul Operator de la Spitalul Judeţean va fi dotat cu aparatură în valoare de peste 10 milioane de lei Blocul Operator din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu aparatură în valoare de peste 10 milioane de lei, potrivit anunţului lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 31 iulie 2015.