Cele mai citite
 


Cafeaua reduce riscul de cancer mamar
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ceaşca de cafea de dimineaţă are şi alt efect în afara celui de a te trezi pentru o nouă zi, conform unei echipe de cercetători din Suedia care susţine că a descoperit faptul că populara băutură reduce şi riscul de producere a anumitor tipuri de cancer mamar, conform publicaţiei Irish Times.
Femeile care consumă cel puţin 5 ceşti de cafea pe zi întâmpină un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de un tip de cancer mamar denumit "estrogen receptor-negativ".

Cercetătorii de la Institutul Karolinska susţin că o femeie care bea regulat cafea beneficiază şi de o scădere, ce-i drept modestă, a factorului de risc general de îmbolnăvire de cancer de sân.

Acest studiu a fost realizat pe un grup de femei cu vârsta între 50 şi 74 de ani, aflate la menopauză. Din grup au făcut parte 2.818 femei cu cazuri confirmate de cancer mamar şi respectiv 3.111 femei sănătoase, folosite ca grup de control.

Cercetătorii nu au putut stabili o legătură clară între consum de cafea şi cancerele mamare în formă estrogen receptor-pozitiv, dar au confirmat o legătură clară între cafea şi diminuarea cazurilor de cancer mamar în formă estrogen receptor-negativ.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva cancerului mamar (studiu) Practicarea unei activităţi fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva riscurilor de cancer mamar. Patru ore de mers cu bicicleta pe săptămână, în ritm moderat, sunt suficiente în acest sens, potrivit echipei de cercetători de la Institutul "Gustave Roussy", centru francez pentru...
Consumul de cafea poate scădea până la jumătate riscul de cancer colorectal (studiu) Consumul de cafea, indiferent care este modul ei de preparare, poate reduce riscul de cancer colorectal, susţine un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Carolina de Sud (SUA, preluat luni de directmatin.fr.
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Identificarea unei gene-cheie în apariţia metastazelor cancerului mamar O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îndeplineşte un rol cheie în răspândirea cancerului mamar şi face ca tumorile să fie mai rezistente la chemoterapie, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Cercetători spanoli au descoperit mecanismul celular de propagare a metastazelor (studiu) Un nou mecanism de comunicare fizică între celule, care determină extinderea metastazelor la bolnavii de cancer, a fost descoperit de cercetători de la Institutul de Bioinginerie din Catalonia, care consideră că în acest fel se deschid noi posibilităţi de tratament împotriva proliferării tumorilor, informează...