Cele mai citite
 


Fonduri limitate pentru bolnavii de cancer
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a primit bani pentru doar cinci dintre cei 500 de bolnavi de cancer pe care îi are în îngrijire.
Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că a făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Administraţia Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei pentru a obţine fondurile necesare.
"Am primit azi o suplimentare în valoare de 2.245.972,39 lei, care ne va ajunge numai pentru cei care au aprobări pentru tratament de la CNAS până la sfârşitul anului. Nu se regăsesc în această sumă tratamentele pentru cei fără aprobări - 475 de bolnavi. Dacă vor veni alte aprobări noi peste cele pe care le avem pentru tratament acum, trebuie să vină cu suplimentare de fonduri", a subliniat dr. Narcis Copcă.
Acesta a atras atenţia că nu este posibil să nu fie alocate fondurile necesare pentru aceşti bolnavi, cu atât mai mult să fie tăiate fonduri de la spitale.
Managerul Spitalului Clinic "Sfânta Maria" nu este de acord cu noile criterii de ierarhizare a unităţilor sanitare care, în opinia sa,"nu au nicio legătură cu performanţa medicală, sunt ilogice, şi fără suport în sistemul medical românesc''.
''Cred că ar trebui introdusă obligativitatea ca spitalele să facă un update la procedurile utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru a fi la curent cu cele mai noi proceduri".AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer: Bolnavii de cancer îşi procură medicamentele din străinătate Bolnavii de cancer din România, plătitori de taxe şi contributori la bugetul sistemului naţional de sănătate, au ajuns în situaţia de a-şi asigura tratamentul recurgând la medicamente cumpărate din străinătate, pe propria cheltuială, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Curtea de Apel Bucureşti obligă CNAS să ofere gratuit medicamente unor bolnavi de cancer Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis miercuri ca Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să ofere gratuit medicamente noi către şapte bolnavi de cancer.
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.