Cele mai citite
 


Gorj: Secţia de hemodializă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost redeschisă
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au participat, miercuri, la redeschiderea secţiei de Hemodializă a unităţii spitaliceşti.
Secţia de hemodializă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a funcţionat până în urmă cu trei ani, atunci când activitatea a fost oprită de conducerea unităţii. Pentru a putea prelua toate urgenţele şi cazurile grave ale bolnavilor din judeţ care erau trimise la alte spitale din ţară, conducerile spitalului şi Consiliului Judeţean Gorj au decis să redeschidă secţia respectivă.
Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu a declarat miercuri că secţia de hemodializă era mai mult decât necesară la nivelul judeţului, cu toate că există alte două clinici private în judeţ care pot prelua bolnavii.
"Era mai mult decât necesară această secţie de hemodializă la nivelului spitalului. În judeţ există două activităţi de dializă private, dar bolnavii trebuiau duşi la Craiova pentru a fi diagnosticaţi, după care erau preluaţi în programul de dializă. Aceasta a fost prioritatea noastră de a înfiinţa această secţie de dializă, cu toate că aici nu se va asigura decât stabilirea pacienţilor noi şi salvarea cazurilor grave, după care bolnavii vor fi reorientaţi către alte clinici de specialitate", a spus Ion Călinoiu.
Managerul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, a precizat că investiţia se ridică la peste 150.000 lei, secţia fiind dotată cu patru aparate de ultimă generaţie şi două staţii, preluate în comodat de la o firmă de profil.
"Aveam mare nevoie de o secţie de Hemodializă pentru a putea primi un punctaj bun ca şi spital. Mult mai important este că salvăm şi vieţi prin preluarea urgenţelor. (...) Avem şi un medic specialist, deci activitatea se va desfăşura în mod corespunzător. Din păcate, secţia Hemodializă, din diferite motive, a stat închisă timp de trei ani, iar acum e un lucru pozitiv pentru pacienţi şi spital că îşi reia activitatea, mai ales ca în regiunea Olteniei mai există doar la Craiova o astfel de secţie", a menţionat Gheorghe Neaţă. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va avea UN compartiment de dializă Un nou compartiment de dializă se va înfiinţa, în perioada următoare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, pentru AGERPRES, miercuri, managerul unităţii, Gheorghe Neaţă.
Alba: Hemodializa, posibilă şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Pacienţii din Alba care necesită hemodializă pot face acest tratament de curând şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, fără a mai fi necesar să fie transferaţi în alte centre, cu riscurile inerente transportului unor bolnavi critici.
Gorj: Deficit de medici la două secţii ale Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu Niciunul dintre cei peste 130 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu şi-au manifestat dorinţa de a pleca să muncească în străinătate, a declarat miercuri, directorul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă.
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Un nou-născut suferind de hipoxie, refuzat de Spitalul de Urgenţă din Craiova Reprezentanţii Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova au refuzat internarea în cadrul secţiei a unui nou-născut din municipiul Târgu-Jiu, motivând că nu mai au locuri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şefa Secţiei Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu...
Gorj: Conducerea Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu doreşte să le asigure locuinţe de serviciu medicilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu are în plan găsirea de locuinţe de serviciu pentru medicii din alte judeţe care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii, în acest sens existând discuţii cu reprezentanţii municipalităţii, a declarat marţi managerul Tiberiu Tătaru.