Cele mai citite
 


MS sprijină autorităţile locale cu documente gratuite pentru construirea de spitale
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia autorităţilor locale din mai multe judeţe documente în valoare de 40.000.000 lei necesare pentru demararea construcţiei spitalelor judeţene.
Ministrul Cseke Attila a cerut, miercuri, autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Constanţa să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construirii de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc.
''Vrem să sprijinim autorităţile locale care doresc să se implice în sistemul sanitar. Este păcat să pierdem materialele pe care le-am realizat în perioada în care ministerul avea ca obiectiv construirea de spitale judeţene de urgenţă. Autorităţile locale pot valorifica documentele dacă doresc să construiască unităţi sanitare prin proiecte de parteneriat public-privat sau din fonduri disponibile la nivelul autorităţilor. Vom pune la dispoziţie gratuit documentele de care au nevoie'', a declarat ministrul sănătăţii.
Documentele care vor fi puse la dispoziţia autorităţilor locale sunt studii de prefezabilitate ale spitalelor judeţene de urgenţă, studii de fezabilitate, ghid cu directive arhitecturale şi inginereşti necesare construirii unui spital judeţean de urgenţă, proiect Tehnic Master pentru Proiect Tehnic Spital Judeţean de Urgenţă, avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice şi Locuinţe, avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Senatorul Ion Rotaru: Proiectul legat de documentele gratuite pentru construirea de spitale este lipsit de perspectivă Preşedintele Comisiei de sănătate din cadrul Senatului, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul Ministerului Sănătăţii, care a anunţat că pune gratuit la dispoziţia autorităţilor locale din mai multe judeţe documente necesare pentru demararea construcţiei de spitalele...
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Peste 7.700 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 24 februarie - 1 martie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.767 locuri de muncă vacante pentru perioada 24 februarie - 1 martie, cu 148 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.