Cele mai citite
 


O nouă secţie de îngrijiri paliative a Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurată în comuna Ghioroc
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă secţie de îngrijiri paliative a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost inaugurată în comuna Ghioroc.
Secţia, care a fost mutată aici din oraşul Sântana, va funcţiona în clădirea unui fost sanatoriu de boli cardiovasculare.
''Pentru a aduce la standardele necesare imobilul în care va funcţiona noua secţie spitalicească, a fost necesară executarea unor lucrări de modernizare, fondurile din care au fost finanţate aceste lucrări provenind integral din bugetul CJ Arad'', a declarat, marţi, cu ocazia festivităţii inaugurale, preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu.
Potrivit acestuia, aici s-au făcut reamenajarea şi recompartimentarea clădirii conform normelor prevăzute pentru îngrijiri paliative, fiind prevăzute saloane de una sau două persoane. Totodată, s-a achiziţionat şi montat o instalaţie de monitorizare şi supraveghere a bolnavilor, dar şi o instalaţie de oxigen şi de distribuţie a acestuia la fiecare pat.
''Beneficiarii acestei noi secţii a SCJU Arad vor fi bolnavi cronici cu afecţiuni agravate, care provin din secţiile de oncologie, neurologie, cardiologie, în general bolnavi aflaţi în faza terminală, din judeţul Arad'', a mai adăugat Nicolae Ioţcu. AGERPRES/(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Arad: Spitalul Judeţean, reabilitat şi modernizat înaintea verificărilor comisiei de acreditare Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Adrian Ţolea, a vizitat, vineri, secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de modernizare, reabilitare şi igienizare a unităţii medicale, în condiţiile în care, săptămâna viitoare, o comisie...
Sălaj: Lucrări de modernizare la o clădire monument istoric a Spitalului Judeţean O aripă a unei clădiri monument istoric care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi găzduieşte, actualmente, secţia Secţia de Pneumoftizilogie, a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj şi din fonduri proprii, valoare totală a investiţiilor r...
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Consiliul Judeţean Arad, somat să returneze 7,5 milioane lei, contravaloarea lucrărilor de modernizare la ambulatoriul SCJU Arad, 24 iun /Agerpres/- Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis Consiliului Judeţean Arad o decizie privind rezilierea Contractului de finanţare nr. 4602/31.07.2014 a proiectului intitulat 'Ambulatoriu integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad -...
Arad: A fost inaugurată noua secţie de cardiologie intervenţională Noua secţie privată de cardiologie intervenţională din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurată, miercuri, aceasta fiind una dintre cele mai moderne din ţară, investiţia ridicându-se la peste un milion de euro.