Cele mai citite
 


Paracetamolul poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Luarea regulată a paracetamolului poate dubla riscul de îmbolnăvire de o formă rară de cancer a sângelui, de la 1% la 2%, la persoanele de peste 50 de ani conform unui material publicat de The Telegraph.
Astfel, luarea a patru doze de paracetamol de patru ori pe săptămână, timp de patru ani, poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie, conform unor cercetători americani. Termenul de dublare a riscului de îmbolnăvire este însă relativ, având în vedere că riscul considerat drept "normal" de îmbolnăvire de leucemie pe o perioadă de 10 ani, în intervalul de vârstă de peste 50 de ani, este de 1%.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare împotriva Cancerului Fred Hutchinson din Seattle au ajuns la această concluzie în urma monitorizării stării de sănătate a aproximativ 65.000 de bărbaţi şi femei în vârstă, din statul Washington, pe o perioadă de aproximativ 6 ani.

În cei 6 ani de studiu, 577 persoane, mai puţin de 1% din eşantion, s-au îmbolnăvit de un anumit tip de cancer al sângelui, iar dintre aceştia, 9% au precizat că luau în mod regulat paracetamol.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul la sân ar putea fi depistat cu ajutorul unei mănuşi sensibile (studiu) O echipă de cercetători japonezi şi americani a anunţat că a conceput un material sensibil, foarte suplu, care ar putea în viitor să permită depistarea mai fină, prin palpare, a unei anomalii mamare, semn al unui posibil cancer la sân, transmite luni AFP.
Risc sporit de cancer în urma scanărilor efectuate în copilărie Expunerea la radiaţiile mai multor scanări înainte de împlinirea vârstei de 15 ani ar putea tripla riscul de a se contracta mai târziu un cancer al creierului sau o leucemie, potrivit unui studiu publicat joi de revista britanică The Lancet.
''Rezultate fără precedent'' în tratarea cancerului anunţate de o echipă de cercetători americani O nouă metodă de tratare a cancerului a dat ''rezultate fără precedent'' la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eşuaseră şi a căror speranţă de viaţă nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit marţi BBC şi Huffington Post, pe baza unor date prezentate...
Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează...
Un tratament împotriva efectelor opiaceelor prelungeşte viaţa pacienţilor bolnavi de cancer (studiu) Un medicament pentru tratarea constipaţiei cauzate de opiaceele analgezice a dublat timpul de supravieţuire al pacienţilor cu cancer avansat, a dovedit o analiză efectuată de cercetători americani asupra a două studii clinice, informează agenţia France Presse.
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.